A BKV néhány napja elkezdett árulni egy 1424-es Ganz csuklós villamos a Vaterán, amivel az égvilágon semmi gond nincs, a licit a cikk megjelenésének időpontjában 1,48 millió forinton állt. Ez azt jelenti, hogy közel hat napja egyetlen licit sem érkezett, ugyanis ennyi a kikiáltási ár.

Na de nem is ez a lényeg, hanem a hirdetés alatti kommentdömping, amiben a felhasználók szúnyog módjára szívják a BKV vérét, de a budapesti vállalt állja a sarat, és sztoikus nyugalommal válaszol minden egyes hozzászólásra.

Jelenleg ez most jobban adja, mint bármelyik amerikai szitkom.

1. Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy ilyen vadállatot, akkor mehetek vele erre arra pesten? Vagy mondjuk így éjszaka korzózhatok vele? A garázsukba lehet bérelni neki helyet havonta? Köszönöm szépen! – rogerw_a

Köszönjük érdeklődését! Magán célra, semmilyen körülmények között nem vehető igénybe Budapest villamos hálózatának kötött pályája. A megvásárolt járműveket az nyertes licitet követő, adásvételi szerződésben foglalt határidőn belül a vevőnek el kell szállítania a BKV Zrt. telephelyéről. – BKVZRT

2. A sinek és a felső vezetékek járnak hozzá, vagy azok külön aukción lesznek elérhetőek? Esetleg megállókra is számíthatunk? Kipróbálási garancia van? Illetve futárral küldik vagy csomagponton lehetséges-e az átvétel?

A járművön kívül egyéb ingóság nem tárgya az aukciónak. Minden egyéb kérdésére megtalálja válaszát Árverési Szabályzatunkban és az Árverési felhívásunkban.

3. Hello. Hány kilowattot fogyaszt százon? Ha netalántán elfejtem befizetni a villanyszámlát és emiatt lekapcsolják,zsebtelepről működtethető a történet? Van néhány haszonállatom (disznó,tehén meg ilyesmik) őket szállíthatom benne? Vonóhorog van rajta? Utánfutót meg ekét szeretnék húzni vele. Nagy zene van benne? Köszönöm előre is a válaszát.

Ilyesfajta fogyasztási adatunk nem áll rendelkezésre. Zsebtelepről nem működtethető a jármű. Amennyiben megvásárolja és elszállítja a járművet, Ön dönti el, hogy a hatályos jogszabályok betartása mellett mit szállít vele. (Természetesen nem Budapest villamoshálózatán) Köznyelvben értelmezett, gépjárművekhez szabványosított vonóhorog nincs a járművön. A hangosító/utastájékoztató rendszer egy része érhető csak el a járművekben. A további kérdései tisztázása érdekében javasoljuk a kiszemelt jármű megtekintését az Árverési felhívásunkban foglaltak alapján.

4. BKV ellenőr jár hozzá? Remélem igen mert ha nem akkor fel kell vennem egyet.

Árverési felhívásunkban megtalálja pontosan az aukció tárgyát.

5. Érdekel a dolog, csak arra lennék kíváncsi, hogy hány ülés van a járműben, mert kotlóst szeretnék ültetni benne.

Ahogy a termékleírásban is olvasható, a járművek állapota eltérő, így javasoljuk az Árverési felhívásban foglalt személyes megtekintési lehetőségeket, hogy minden kérdésére választ kaphasson.

6. Érdekelne a meghirdetett villamos, viszont több kérdés is felmerült bennem: -van-e mennyiségi kedvezmény? -karácsonyra szeretném 1-1 villamossal meglepni a családomat, így érdekelne, hogy a tárolásuk addig megoldható lenne-e Önöknél (ha hazaszállíttatom idő előtt, akkor attól félek, hogy megtalálnák és oda lenne a meglepetés) -a karácsonyfa alá befér a villamos? Válaszukat előre is köszönöm! 

Nincs mennyiségi kedvezmény, illetve amennyiben többet is meg szeretne vásárolni, egyesével kell licitálnia az adott aukciókra. Az átvétellel és a szállítással kapcsolatban kérjük keresse az Árverési felhívásunkban megjelölt kapcsolattartókat. Mérete és súlya miatt nem javasolt a karácsonyfa alá rejteni a járműveket.

7. Elektromos jármű lévén jár rá adó- és/vagy parkolási kedvezmény? Ezen kedvezmények a kerületi önkormányzatnál igényelhetőek? Tolató radar van rajta, esetleg lehet hozzá igényelni? Forgalmi engedély mikor jár le rajta? A szervizkönyv is nagyon fontos lenne, gondolom azt is postázzák mellé. Körültekintő válaszát előre is köszönöm.

Az aukció tárgya az utasforgalomból és forgalomból véglegesen kivont jármű. Üzemeltetése vasúthatósági engedélyhez kötött. Tolató radar nincs a járművön és társaságunktól nem is igényelhető hozzá. Minden további felmerülő kérdésével kapcsolatban kérjük keresse az Árverési felhívásunkban szerepeltetett kapcsolattartóinkat.

8. Van-e más színben is? Mert ha lenne kék, akkor létrehoznánk végre a villamoson menekülő bűnözők ellen egy gyors reagálású egységet, azaz a Villamos Terror Elhárítási Központot, rövidítve VÉTEK, akiknek külön ilyen helyzetekre lenne egy pandúrvillamosuk kék villogóval és különjárat felirattal. Ha a jármű keskeny nyomtávon is képes lenne haladni, akkor szükség esetén a felcsúti kisvasút vágányát is igénybe tudná venni. Alkalmas-e a szerelvény arra, hogy tűzpárbaj esetén a hangosbemondóból Szalóczy Pál hangja figyelmeztessen teljes nyugalommal, hogy Tessék vigyázni, jobbról lőnek!? Továbbá szeretném tudni, hogy éjszaka békésen szundikál vagy álmában csönget egy picit? Illetve, ha valami oknál fogva nem lenne bevethető ( Mondjuk gonosz piacra igyekvő nyugdíjasok járókereteket dobálnak a kerekek alá, mert nem állunk meg a megállóban.) akkor úgy működik-e a villamospótló, mint a citrompótló? Csak vízben feloldom a tablettát és kész?

A jelen Árverési felhívásban meghirdetett járművek mind sárga színűek. Az utasforgalomból és forgalomból véglegesen ki vannak vonva. Üzemeltetésük vasúthatósági engedélyhez kötött.

9. Érdeklődnék, hogy autógumi kereket tudnának rátenni, hogy az autópályán letudjunk menni a családdal például a Balatonra? Klíma, mikrofon, hangfalak, vészjelző, tűzoltó felszerelés, elsősegély doboz van? Várom a megtisztelő válaszát.

A kötöttpályás vas kerekű járműveket jelen állapotukban értékesítjük. Az utasforgalomból és forgalomból véglegesen ki vannak vonva, üzemeltetésük vasúthatósági engedélyhez kötött.

10.  Minden elismerésem az Öné, és gratulálok a végtelen türelméhez, amivel ezt a sok, magát szellemesnek képzelő trollt kezeli. További kitartást! 

Köszönjük szépen! :)

+1. Kérem csak akkor adják el ha leszálltak az utasok, különösen a szomorú bácsi elöl.

(erre nem érkezett válasz)

Egy szó mint száz, a trollok országa vagyunk, és jelen estben ennek nagyon örülünk. A BKV-nak pedig mi is kitartást kívánunk a további kommentek megválaszoláshoz, eddig nagyon jól csinálják, kalapemelés!