A képeken a egyértelműen a piros helyek mutatják a legveszélyesebb, a zöldek pedig a legbiztonságosabb helyeket. A jövőben így válassz üléspozíciót utasként.

1-89

Autóban – A vezető mögötti és a középső ülés a legbiztonságosabb, ugyanis bizonyított tény, hogy ezek a helyek roncsolódnak legkevésbé egy frontális ütközés esetén. Az anyósülésen van a legnagyobb esély arra, hogy súlyosan megsérülj vagy meghalj, mivel egy ütközés során a sofőr reflexből úgy tekeri a kormányt, hogy saját magát védje.

2-55

Mikrobuszban – A menetiránynak háttal utaznak kevesebb az esélyük arra, hogy egy ütközés során fejsérülést szenvedjenek. Az ablak, illetve az ajtó melletti helyeket azonban kerüld el, ha tudod, mivel az üveg komoly sérülést okozhat, valamint ugyanúgy, mint az autó esetében, nem a legjobb a sofőr mellett ülni.

3-46

Trolibusz – Ha tudjuk akkor a jobb oldalt válasszuk, és lehetőleg a menetiránynak háttal üljünk. A középen lehelyezkedő ülések is kifejezetten biztonságosnak mondhatók. Ahogy a mikrobusz esetében, itt is kerüljük az ajtó, illetve az ablak melletti üléseket.

4-47

Autóbusz – A legbiztonságosabb helyek a jobb oldali ülések, mert azok távolabb esnek a forgalomtól. A legveszélyesebbek viszont az első sorok, mivel ütközés esetén a szélvédőn becsapódhatnak a tárgyak. Illetve a leghátsó helyek sem a legjobbak, mivel egy hátulról történő ütközés során itt sérülhetünk meg leginkább.

5-44

Vonat – A legjobb, ha egy középső vagonban foglalunk helyet, egy ütközés esetén ugyanis mindig az első, vagy az utolsó vagonok sérülnek. És ha lehet kerüljük a menetiránnyal szembeni utazást.

6-42

Hajó – Itt nyilvánvaló , hogy a magasabban lévő kabinok a biztonságosak, hiszen ha bármilyen okból elkezd süllyedni a hajó, az alsó szintek kerülnek víz alá először.

7-40

Repülő – A legtöbb biztonsági szakértő azt vallja, hogy a gép hátsó részében utazni kevésbé veszélyes, mint elől.