Bizonyára pillanatok alatt gazdára talál majd a május végén megrendezett aukción ez a csodálatos Porsche 911 Carrera RSR 3.8-as pályanapi játékszer, ami aligha volt bevetésen, hiszen órája csupán 10 futott kilométert mutat. Közel 25 éve állt ez az 1993-as példány, ami nem csupán azért különleges, mert csak 51 darabot készítettek belőle, hanem mert ez egy igazán egyedi kombináció.

Az érintetlen 911 RSR ezüst fényezést (egészen pontosan Polar Silver Metallic színt), lila küllős felniket kapott, a féknyergek gyárilag arany színűek, e mellett a belteret padlótól plafonig izzó piros (Can Can Red) kárpitozás borítja. Még a bukócsövet is ezzel az élénk árnyalattal vonták be. Mivel az RSR-eket kifejezetten versenyzésre építették és a tulajdonosok is csak a köridők elleni harcra használták, ezért csupán két olyan példányról tudni, aminek ennyire polgári lenne a belső tere.

Nincs ma ennél menőbb Porsche az interneten! 1

A Turbo karosszériával készülő RSR-ben 3,8 literes léghűtéses, szívó hathengeres boxermotor dolgozik a hivatalos álláspont szerint 350 lóverővel, ami a pletykák szerint inkább 375 tagú ménes. Ezt azonban aligha fogja kihasználni az új tulajdonos, mert nagy valószínűséggel a 25 éves patinát is eltávolítják majd a ritka gépezetről és továbbra is valószerűtlenül alacsony futással várja, hogy egy újabb aukción ismét hajmeresztő pénzért cseréljen gazdát.

1993-porsche-911-carrera-rsr-38 (8)