A hamarosan kalapács alá kerülő Aston Martin V8 Sportsman Estate tökéletes példa arra, hogy milyennek kell lennie egy hamisítatlan angol shooting brakenek vagyis vadászkombinak. Ma inkább sportos vonalvezetésű kombik kapják ezt a nevet, azonban eredetileg sportkocsikból épített puttonyosok viselték. Ilyeneket pedig előszeretettel használtak az angol birtokosok, hogy ne holmi Defenderben kelljen eljutni a vadászat helyszínére.

Bár ezek az autók terepen aligha mozogtak kielégítően és a megnövelt raktér ellenére az elejtett vadat sem voltak képesek elvinni, igazán egy ilyen egyedi építésű sportkocsival lehetett megmutatni, hogy ki a legnagyobb király a vidéken. Ha már pár puska elfér benne, akkor alkalmas volt a közel sem rendeltetésszerű használatra. Az eladásra kínált 1996-os Aston Martin V8-as ráadásul igazán különleges darab.

Nem holmi garázsműhelyben reszelték, hanem egyenesen az Aston Marin főhadiszállásán építették át a megrendelő kedvéért. Mindössze három ilyen hagyta el a gyárat, ez ráadásul balkormányos verzió és remek formában van. 1999-ben még 10 ezer kilométer sem volt az órájában, amikor a részletes dokumentáció szerint az Aston Martin újraépítette benne a V8-as motort. Bizonyára megmakacsolta magát a 330 tagú ménes. Pedig még a lomha automata váltó ellenére is 7 másodperc körül ért 100 km/órás sebességre és akár 257-tel is száguldhatott.

Pár éve egy gyűjtőhöz került, most épp 21 ezer kilométerrel az órájában keresi új tulajdonosát a kívül-belül brit verseny zöldbe öltöztetett vadászkombi, amit aligha a szépségéért fognak megkívánni. Ritkasága okán azonban nem elképzelhetetlen, hogy valaki 130 millió forintnak megfelelő összeget fizessen érte.

1996-aston-martin-v8-sportsman-estate (7)