Nick Mead harmincezer fontot, azaz mintegy 11 millió forintot fizetett az 1991-es öbölháborúban szolgált iraki harckocsiért. Nem ez volt az első katonai járműve, összesen 130 háborús vonatkozású jármű van a birtokában, ám egyik sem okozott még akkora meglepetést és örömöt, mint ez a Kínában gyártott T34-klón.

Első dolga az volt, hogy a tank üres üzemanyag-tartályait átkutassák, elrejtett fegyverek után kutatva. Amikor azonban Todd Chamberlain, Mr. Mead szerelője beletúrt az elsőként leszerelt gázolajtartályba, valami egészen mást húzott elő belőle: egy aranyrudat. Aztán még egyet, és még egyet…

Összesen öt vagy hat kilónyi arany rejtőzött a tartályban, értékük szakértői becslések szerint kétmillió font, 735 millió forint lehet. A nemesfémet alighanem Kuvait lerohanásakor zsákmányolta a harckocsi személyzete.

A megdöbbent angolok azonnal hívták a rendőrséget; az arany jelenleg egy bank széfjében várja, hogy kiderüljön, fel lehet-e kutatni eredeti tulajdonosát. A megtalálók abban nem bíznak, hogy visszakapják az aranyat, némi jutalomnak azonban örülnének.

A harckocsit felújított állapotban vásárolta Mr. Mead, aki azon csodálkozik, hogy előző gazdája nem talált rá a kincsre.