Az amerikaiak nem is jártak a Holdon! Kamu, átverés! Benzin helyett lehetne csak vízzel hajtani az autókat, pár cső kell hozzá, meg fifika! Csak két hirtelen vad ötlet, ami szembe megy a józan ésszel, bizonyítékokkal alátámasztott tudományos eredményekkel.

Tombolnak a hasonló elméletek, és ha már itt tartunk, talán ez a fém izé is átverés nem? Miért kellene acélból, öntöttvasból, alumínium ötvözetből készíteni a motor egyes elemeit? Vajon a nehézipar lobbi van a háttérben? Vasgyári összeesküvés? Lehet, hogy a műanyag ugyanolyan jó. Miért ne? Sokkal olcsóbb lenne, de ezek a gaz gigacégek nem hagyják, hogy elterjedjen a technika.

Szerencsére vannak pionír lelkű Youtube videósok, akik utánajárnak az ilyen égető kérdéseknek. Esetünkben ChargerMiles007 nem volt rest legyártani egy műanyag dugattyút Briggs motorjához, és kipróbálni, hogy teljesít. Négy percig bírta, egész jó eredmény.

Mindez kézműves, tölgyfából készült dugattyúval előadva.

Félretéve a viccet, ez a tartalom tényleg hiánypótló, ha valakinek sikerül jégből is dugattyút reszelnie, vendégünk egy sörre.