Szerkesztőségünkön belül megoszlanak a vélemények április elsejéről. Egyesek szerint idejétmúlt, ostoba, óvodás szintű trollkodás, ami az interneten folyamatosan zajló, szándékos vagy jóhiszemű félretájékoztatás mellett csak még inkább megzavarja a kevésbé tudatos emberek agyát. Mások szerint nincs ezzel baj, jópofa agytorna azoknak, akik kitalálják őket, és azoknak is, akik megpróbálják kiszűrni a hülyeséget a beömlő híradások közül.

A Suzuki és a Lexus kamu fejlesztéséről már írtunk, alább néhány további bolondos álhír összefoglalóját olvashatjátok.

BMW: kutyakosár beépített ventilátorral

Imád autózni a blökid, de félsz, hogy baja lesz, ha menet közben kilógatja az ablakon a fejét? No problem: a BMW dDrive (d mind dog, azaz kutya) kutyakosár beépített ventillátora a száguldás tökéletes illúzióját kínálja, veszélyek nélkül.

Dacia: fedélzeti szolárium

Sandero helyett Sundero: a bárgyú angol szójáték mesterséges napot varázsol a megfizethető kisautóba, így a borult, esős napokon is megkaphatjuk a szükséges D-vitamin utánpótlásunkat.

Honda: párkereső ablaktörlő

Ahogy a Tinder nevű, közismert randioldalon a képet balra vagy jobbra söpörve jelezhetjük, tetszik-e az illető vagy sem, úgy jelezhetjük Hondánk volánja mögött ülve a közelben lévő autók utasainak, hogy bejönnek nekünk. Az alkalmazás csak álló autónál működik.

Ezzel vertek át minket az autógyártók 2
Ezzel vertek át minket az autógyártók 3

Hyundai: újautó-kiszállítás megadrónnal

Két tonnás teherbírású, 340 km/óra repülési sebességű drón viszi házhoz az interneten megrendelt autódat, akár két órán belül.

Lotus Cars: Macskasisak

Nem szeretnéd kihagyni életed nagy eseményeiből macskádat? A Lotus Cars cicasisakja mindössze 25 grammot nyom, és megóvja kedvencedet, ha pályanapra indulsz.

Április bolondja 2017

McLaren: Pehelykönnyű és egyedi

Több ezer szénszálas műtoll alkotja a McLaren legújabb fejlesztését, amelyet fényezés helyett kérhetünk autónkhoz. Tömege nem haladja meg a normál festékét, viszont mérsékli a légörvények kialakulását.

Április bolondja 2017

Renault: Utcai F1 modell

Az R.S.17 Hayonara 300 literes csomagtartóval, fényszórókkal és energiaelnyelő lökhárítókkal szerelt F1-es torpedó, a Renault Sport R.S. modellszéria legújabb és legvadabb tagja.

Április bolondja 2017

Škoda: Bérelj családot tesztvezetéshez

Kipróbálnád a Kodiaq-ot, de nem ér rá a család részt venni a tesztvezetésen? Semmi baj: válassz az opciós család-csomagok közül, és felmérheted, mit tud a hétszemélyes cseh SUV.

Április bolondja 2017

Toyota: Szénsavas víz folyik a hidrogén üzemű Miraiból

Milyen dolog az, hogy a hidrogén üzemanyagcellás gépkocsik tiszta vizet termelnek működésük során, de nem kérdezik meg, menteset kérünk-e vagy buborékosat. A Toyota mindannyiunk örömére változtatott ezen az áldatlan állapoton.