A japán autógyártó ma bejelentette, hogy mostantól minden modelljéhez elérhető egy új fejlesztésű technológia, a Sávtakarító.

Ez a fejlett rendszer azzal javítja a forgalom áramlását, hogy az autópálya belső sávjában lassan haladó járműveket kitereli a külső sávba, amivel biztonságosabbá és élvezetesebbé teszi az autózást a többiek számára. A 802.11p V2V vezeték nélküli adatátviteli protokoll szerint működő, radarral és sávfigyelő technológiával kiegészített rendszer lehetővé teszi, hogy a Lexusok vezetői biztonságosan a külső sávba terelhessék a lassabb járműveket, hogy felszabaduljon előttük az út.

„A Sávtakarítót a Lexus legjobb mérnökei fejlesztették ki, megértve forgalom akadálytalan áramlásának fontosságát.” – fogalmaz Brian Bolain, a Lexus termék- és ügyfélmarketing részlegének ügyvezetője. „Ha fékezés nélkül, egyenletes sebességgel autózhatunk, akkor csökken az üzemanyag-fogyasztás és a vezetőt érő stressz. Mi így próbáljuk mindenki számára biztosítani a lehető legkellemesebb vezetési élményt.”