A Toyota immár hetedik éve a magyar gyermekek számára is meghirdeti a Dream Car rajzversenyt, akik rendszerint remekül szerepelnek a világszintű megmérettetésen: eddig majdnem minden évben volt magyar helyezett a nemzetközi versenyen, így már több magyar gyereket és szüleit látta vendégül a világ leginnovatívabbnak tartott autógyártója a Japánban rendezett díjátadó ünnepségen, ahol átvehették megérdemelt ajándékukat. A siker talán idén is megismétlődhet, hiszen „A te álomautód – A jövő autója” szlogennel meghirdetett versenyre 682 magyar alkotás érkezett.

A hazai szakértőkből álló zsűri egybehangzó véleménye szerint nem is a pályaművek igényes technikája tette rájuk a legnagyobb hatást, hanem az, hogy a gyerekek mindhárom induló korosztályban (8 év alatt, 8-11 év között és 12-15 év között) milyen világosan érezték és magukévá tették az autóipar új, fontos üzenetét, a környezetbarát, fenntartható mobilitás gondolatkörét. Az alkotások láttán valóban egyértelmű, hogy a gyerekek tudatosan párosítják a japán márkával a környezetbarát autózást.

Fantáziájukban a jövő Toyotái a Föld energiáit hasznosítják, levegő, víz, hidrogén, napenergia, szél hajtja őket. Idén igazán nem volt könnyű dolga a zsűrinek kategóriánként három-három pályaművet kiválasztani, mert rengeteg tehetséges pályázó adta le a rajzát.

Toyota_DREAM_CAR_8_11_ev_kozott_1_helyezett_oze_virag_11_eves
Toyota_DREAM_CAR_8_11_ev_kozott_3_helyezett_oze_csanad_10_evesToyota_DREAM_CAR_8_ev_alatt_1_helyezett_molnar_levente_5_evesToyota_DREAM_CAR_8_ev_alatt_2_helyezett_rezessy_berta_7_evesToyota_DREAM_CAR_8_ev_alatt_3_helyezett_balogh_borbala_4_evesToyota_DREAM_CAR_12_15_ev_kozott_1_helyezett_drenko_panna_14_evesToyota_DREAM_CAR_12_15_ev_kozott_2_helyezett_antal_eszter_gloria_15_evesToyota_DREAM_CAR_12_15_ev_kozott_3_helyezett_pankotai_lili_12_eves