A vezetői engedélyen található 13. rovat, ami egy szürke négyzetet jelöl, a külföldi hatóságok bejegyzései számára fenntartott hely.

Ha valaki uniós tagállamba költözik, akkor magával viheti a jogosítványát is, amelyre az ottani hatóság még plusz adatokat vezethet rá. Ezeket a szükséges adatokat az adott ország jogszabálya határozza meg. Több helyen is olvastuk, hogy ez az egyetlen rész, amire lehet írni a jogsin, oda szokták írni például a nemzetközi jogosítvány számát. Szóval célszerű nem lekaparni, nem sorsjegy.

Angliába költözés esetén például három évig használható a magyar jogosítvány, amelyet szabálysértés esetén a hatóság csak elkérhet, a bevonásához azonban bírói engedély szükséges. Majdnem minden uniós országban, csak úgy, mint hazánkban, lehetőség nyílik az okmány honosítására is. Az engedély 13-as pontját egyébként az  irányelv határozza meg, ezért minden EGT (Európai Gazdasági Térség) tagállamban kell ilyen rubrikának lenni az okmányon.

A téma utáni keresgélés közben bukkantunk az alábbi kommentre, ezzel is zárnánk a cikket: “Nekem már a nagy része lekopott magától,’SAJNOS MOST NEM NYERT’ felirat volt alatta”