A tankolás pofonegyszerű művelet. Gondoljuk, mivel általában sikerül. Pedig akadhat probléma. Nem nyílik a betöltőnyílás, beragad, megszorul a zár, vagy figyelmetlenségből félretankolunk. Benzinesbe dízelt, avagy fordítva. Ez a hiba több alkalommal fordul elő, mint hinnénk.

Erre kínál megoldást az alábbi videón is látható Ford Fiesta, ami már az Easy Fuel rendszerrel van felszerelve. Nincs tanksapka, nincs félretankolás. Ez a rendszer szinte lehetetlenné teszi, hogy rossz üzemanyagot tankoljunk, mivel a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet bedugni a töltőnyílásba.

37404_285057_1000x700

Bár nem száz százalék, valószínű, hogy ezen a felvételen pont az Easy Fuel dolgozik, és akadályozza meg, hogy kitartóan küzdő főszereplőnk minden igyekezete ellenére félretankoljon. Persze lehet, hogy jó üzemanyagfajtával próbálkozik, és a töltőpisztollyal van valamilyen probléma, de ebben az esetben is adott a lehetőség, hogy a kútoszlopon látható másik dízelt próbálja meg.

Vagy esetleg ez a teherautók számára alkalmazott nagyobb átmérőjű töltőpisztoly, és ezért nem sikerült a művelet? Miért nem segített bő egy perc után sem a mögötte álló, videót készítő autós?

Megannyi kérdés, és kevés válasz, ezért a tanulságot inkább mindenki vonja le maga.