Folytatja ötös összeállítását a Porsche, az elmúlt héten a legritkább autókat vették sorra egy rövid videó erejéig, most pedig a fül kap egy kis ízelítőt az 5 legjobban szóló Porschéból. Nem bízták a véletlenre a választást, a tőlük megszokott precizitással választották ki a legalkalmasabb jelölteket. Nem csak úgy felcsapták a kulcsos szekrényt és megröfögtettek pár múzeumi darabot, hanem betolták az erre a célra szolgáló laborba és mérések alapján döntötték el, hogy kié a legordasabb hangminta.

Az összeállítás utolsó helyen végzett darabja is szívmelengető orgánummal rendelkezik, az 500 darabban készülő Porsche 911 Carrera RS 2.7 hathengeres léghűtéses boxermotorja 210 lóerős és korának egyik leggyorsabb autója volt. Őt követi a legendás 550 Spyder, aminek 110 lóerős alumínium 4 hengeres boxerjét nem szabad lebecsülni, különösen ha az egy szárazon kevesebb, mint 600 kilogrammos autót hajt.

A dobogó harmadik fokán a 911 GT3 RS áll, a második a 918 Spyder lett, az aranyat érő hely pedig a Carrera GT-é lett. Nem meglepő módon, hiszen 5,7 literes lökettérfogatú V10-es motorja semmivel össze nem téveszthető hangon muzsikál. A 2004-ben bemutatott, közel 620 lovas autóból csupán 1270 darab készült, így ma borsos árat kell fizetnie annak, aki a legjobb hangú Porschéra vágyik.