Vasárnap rendezik az 51. Super Bowlt az Egyesült Államokban, és mivel évről évre ez a legnézettebb műsor az USA-ban (és lassan már világszerte), nem csoda, hogy a nagyvállalatok szeretnének egy szeletet a tortából, és reklámidőt vásárolnak a mérkőzést közvetítő csatornától.

Erre az időszakra mindig nagyon rágyúrnak a marketingesek, és olyan reklámokkal rukkolnak elő, amikre még évek múltán is emlékszünk. Idén a FOX kapta a sugárzás jogát, és egy 30 másodperces reklámért 5 millió dollárt kérnek. Igen, ez nem kevés, átszámítva 1,4 milliárd forint!

Itt a 2017-es felhozatal, ami autós fronton érdekes lehet.

Lexus

Audi

Mercedes-Benz

KIA

Ford

A mérkőzést az NRG Stadionban játsszák, Houstonban, 2017. február 5-én. A mérkőzés egyik résztvevője a New England Patriots, amely az alapszakaszból az AFC első kiemeltjeként jutott a rájátszásba 14–2-es mutatóval. A New England korábban nyolcszor játszott Super Bowlt, négyet nyert meg.

A másik résztvevő az Atlanta Falcons, amely az alapszakaszból az NFC második kiemeltjeként jutott a rájátszásba 11–5-ös mutatóval. Az Atlanta eddig egyszer jutott el a Super Bowlig, amit elvesztett.