A megható videóhoz nem kellenek szavak, az is érteni fogja, aki egy kukkot sem beszél angolul, de utána azért segítünk kicsit, hogy biztosan képbe kerülj.

A híres amerikai pankrátor-színész Dwayne Johnson a Forddal karöltve egy 2018-as (!) Mustangot ajándékozott Marlene Rodriquez veteránnak, aki háromszor is megjárta az iraki háborút, és kiérdemelte a Bíbor Szívet. A Ford és Johnson ezzel a gesztussal köszönte meg Marlene Rodriqueznek és rajta keresztül az összes Irakban szolgált veteránnak a harcot.

Rodriquez számos tűzharcban vett részt, több bajtársa életét megmentette és túlélt két félelmetes IED-találatot is, majd 2009-ben végleg leszerelték súlyos fejsérülés miatt.

IED (improvised explosive device)

A 20. században megjelenő terrorizmus is sokszor alkalmaz robbanóeszközöket – ezeket hívjuk összefoglaló néven pokolgépnek. A pokolgépek házilag készített, igen veszélyes eszközök, mivel általában nagy rombolásra készítik őket, lehetőleg úgy, hogy minél többen sérüljenek meg. Katonai rövidítése ezeknek az eszközöknek IED.

Ez volt az első 2018-as modellévű Ford Mustang, amit átadtak, nagyon jó helyre került. Itt olvashatsz a frissített vadlóról még többet.