Januárban több kihívással is szembesülhetnek az autóvezetők, elég csak egy váratlan hóesésre vagy ónos eső következményeire gondolnunk. Hasonló fennakadást jelent, hogy a tavalyi évre szóló éves autópálya matricák érvényessége 2017. január 31-én lejár. A Simple alkalmazásnak köszönhetően azonban ez utóbbi problémára könnyen, pár gombnyomással felkészülhetnek, sőt most mobiltelefont, vagy fődíjként egy egymillió forinttal feltöltött bankkártyát is nyerhetnek.

Aki nem tud időt szánni arra, hogy csak a matrica miatt keressen fel egy töltőállomást, annak a Simple app ideális megoldást jelent. Az úthasználati jogosultság a vásárlás pillanatában azonnal érvényes lesz, köszönhetően annak, hogy az applikációt fejlesztő OTP Mobil a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hivatalos viszonteladója.

Összesen négy lépésben egyszerűen meg lehet venni új e-matricát:

  • meg kell adni a rendszámot
  • ki kell választani a matrica jellegét, érvényességét
  • meg kell adni a bankkártyánk adatait,
  • jóváhagyás után megtörténik a fizetés

A vásárlás folyamata még ennél is rövidebb, ha már második vagy sokadik alkalommal végzünk tranzakciót a Simple alkalmazáson keresztül, mivel mind a rendszámot, mind a bankkártyát elmenthetjük és egy kattintással előhívhatjuk, így egy jó netkapcsolattal szó szerint pillanatok alatt lehet érvényes autópálya-matricánk. A művelet végén a rendszer azonnal elküldi e-mailben az elektronikus vásárlást igazoló számlát, nincs szükség sem a matrica, sem a nyugta nyomtatására.

Ugyanezen a felületen a közterületi parkolás szintén pár érintéssel elindítható. A matricánk érvényességét az alkalmazásban bármikor nyomon követhetjük, a parkolás lejárta előtt pedig 5 és 15 perccel értesítést küld az alkalmazás.

A Simple több rendszám, valamint bankkártya rögzítésére is alkalmas, ami főleg akkor hasznos, ha például saját- és vállalati gépjárművel vagy bankkártyával is rendelkezünk. Így egyszerűen vehetünk matricát a céges autóra és nem a magánszámlánkról kell fizetni azt. A vállalati költésekről ráadásul az autópálya-matrica esetében a vásárlás pillanatában kapjuk meg a számlát, míg a céges parkolásokról az OTP Mobil a következő hó elején küld összesített számlát, így a Simple használata a vállalati adminisztrációban is áttekinthető.

A Simple alkalmazás tetszőleges mobilszolgáltató hálózatán, bármely bank által kibocsátott MasterCard, Maestro, Visa vagy American Express bankkártyával használható. Továbbá mindhárom okostelefonos platformra (Android, iOS és Windows Phone) letölthető az alkalmazás. A Simple többet kínál, mint a matricavásárlás és a parkolás, vehetünk vele Cinema City mozijegyet, rendelhetünk ételt, de a Bookline kínálatából vásárolhatunk könyvet is.

 

További információ a www.simple.hu oldalon található, ahol 2017-től egyébként lehetőség van autópálya-matrica vásárlásra is.