Most bebizonyítjuk, hogy milyen előnyökkel jár, ha nem cserélsz téli abroncsra, amikor itt az ideje.

1. Van egy nagyon jó karosszériás ismerősöd, akiről tudod, hogy pont meg van szorulva, de kölcsönkérni nem akar. Te vagy az ő embere, hiszen úgyis neki fogsz koccanni minden kereszteződésben, parkolóban vagy kanyarban különböző tárgyaknak, szóval a téli szezonban lesz munkája bőven.

10 indok, amiért hülyeség a téli gumi 1

2. Gyenge az autód? Kívánod a téli csapatást? Hagyd fent a nyári gumit, és meglátod, hogy soha nem volt még ilyen könnyű keresztbe rakni a kanyarban. Mondjuk az nem biztos, hogy időben meg is tudsz majd állni, vagy újra egyenesbe tenni a vasat.

3. Imádod ha feltorlódik mögötted a kocsisor, villognak, dudálnak rád, mert a szembejövő erős forgalom miatt senki nem tud megelőzni? Akkor ne rakj fel télen téli abroncsot, és amikor csúszik az út, garantáltan te leszel az, aki elöl autózik.

4. Szerveiddel szeretnél segíteni azoknak, akik a donorvárólistán vannak? Nincs más dolgod, mint nyári gumikkal autózni télen.

20150612latni-kell-hogy-a-halal1

5. Meguntad a munkád, és szeretnéd, ha a folyamatos reggeli késések miatt kirúgnának? A nem megfelelő abroncs ezt is megoldja helyetted, hiszen mikor reggel kiállnál az éjszaka lefagyott parkolóból, lesznek gondjaid, hidd el. Főleg ha a hókotró egy kisebb töltést is húzott az autód mögé.

5 - How to Free a Frozen Parking Brake - Person shoveling snow with a snow shovel to create a barrier on one side of a car

6. Ha jégtáncosokat megszégyenítően közlekednél a zimankóban, abban is segít a nyári gumi. Ne válts télire, és simán menni fog a tripla leszúrt Rittberger, jelentsen ez bármit is.

7. Tizenöt perc hírnév neked is jár. Nem megfelelő gumikkal pedig könnyedén tömegbalesetet is okozhatsz, például autópályán, aztán este a hírekben nézheti a család. (nem, ez nem vicces)

8. Szeretsz egyedül autózni? Ha igen, akkor örülhetsz, hiszen ha nincsenek fent a téli papucsok, akkor senkinek nem ajánljuk, hogy beüljön melléd. Így legalább senki nem szól bele, hogy vezetsz.

9. Utálsz minden évben Ausztriában vakációzni, de a család mindig erőlteti? Semmi gond, ne rakd fel a téli gumit, és úgy visszafordítanak a határtól, mint a huzat. Az osztrák szabályozás ugyanis kimondja, hogy november 1-től téli útviszonyok közepette kötelező a téli gumi használata a személygépkocsik mind a négy kerekén: az előírások alapján csak ilyen abronccsal lehet közlekedni, ha az út havas, jeges, latyakos.

holanc_hasznalata_kotelezo

A büntetési tételek 60 eurónál kezdődnek (ha valakinek nincsen téli gumija rossz útviszonyok közepette), amennyiben valaki nyári gumival a többi közlekedőt is veszélyezteti (balesetet okoz), úgy 5000 eurós (átszámolva 1,5 millió forint) bírság is kiszabható.

10. Végül pedig, ha imádod a 70-es évek divatját, semmiképp ne használj téli gumit. Maradj korhű, és csapasd nyárival a legnagyobb hóban, fagyban is, majd Te úgyis tudod, mert profi sofőr vagy.

best-cars