A fotón az látszik, hogy csodaszép, tükörsima aszfaltot húztak az régi, töredezett, kátyús sétányra. A baj csak az, hogy ez nem egy előtte-utána fotó…

“Kreatív és környezetbarát módját választotta a szentpétervári önkormányzat a járdafelújításnak: aszfalt helyett pixelekkel fedett el egy repedezett sétányt” – mutat rá a problémára az Index.

2015 márciusában Primorszkij kerület lakói panaszkodtak az önkormányzatnál, hogy a környék egyik sétányán olyan kátyúk vannak, hogy a disznó simán belefial, ezek esős időben vizesárkokká válnak. Az önkormányzat két hónappal később bejelentette, hogy szerintük semmi gond a sétány állapotával, de 2016 október 15-ig újraburkolják.

Nem kapkodják el az biztos, de még így is október 30-ra sikerült teljesíteni, a szép új sétányról az önkormányzat büszkén ki is tett egy fotót a honlapjára, amit fent láthattok.

Ezzel csak egyetlen probléma van, hogy miután a lakosok látták a fotót, úgy gondolták ellátogatnak a friss, ropogós, csodaszép, sima sétányra, de ott nyoma nem volt aszfaltozásnak, a város vezetése csupán Photoshop segítségével javította meg az utat.

Miután tömkelegével érkezett a helyi önkormányzathoz a felháborodott lakosság, a fotót azonnal leszedték az oldalról.