Az idős férfi azonban nem adta csak úgy fel magát. Amikor Himesházán leintették, eszeveszett menekülésbe kezdett: a szirénázó rendőrök helyenként 150 km/h-s sebességgel üldözték, de így sem tudták utolérni, ezért rádión kértek segítséget.

A száguldó autóst egy másik egység is próbálta megállítani, sikertelenül: hiába fordultak előtte keresztbe az úttesten, és állt elé egy járőr, a német férfi a padkára hajtva kerülte ki a rendőrautót, visszapillantó tükrével megütötte a félreugrani is alig tudó egyenruhás kezét.

A német férfi ezután hazahajtott, otthon autót váltott, és tovább menekült – pechjére azonban a rendőrök már tudták ki ő, és hamarosan másik kocsiját is üldözni kezdték. Az ámokfutásba idővel belefáradó nyugdíjas végül több kör után visszatért házához, nyomában a szirénázó kísérettel – és hagyta, hogy elfogják.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség most hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene. Átlagos helyzetben ezért öt évnél is hosszabb börtönbüntetésre számíthatna, de úgy tudni, a kora miatt a vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz majd ügyében.