Emlékeztek még a Nissan irodai székére, amely magától a helyére megy? ( Ha nem, itt megnézhetitek.) . A japán autógyár most továbbfejlesztette az ötletet, az újonnan kifejlesztett ProPILOT székek automatikusan beállnak egymás után a sorba a bennük ülőkkel, akiknek így nem kell a sorban állással vesződniük.

A székek észlelik és automatikusan követik az előttük lévő széket, mindeközben adott távolságot tartanak egymástól és meghatározott útvonalon haladnak. Emlékeztet ez valamire? Naná, hogy az önjáró autók alapjait adó távolságtartó és sávtartó rendszerek működésére.

Hasonló rendszer szerepel egy Serena minibuszban, amely augusztus óta rója Japán útjait, biztonságos távolságot tart az előtte haladó autótól, illetve gondoskodik róla, hogy a jármű a sáv közepén maradjon.

a videó a hirdetés után indul
a videó a hirdetés után indul

A Nissan a szék valós körülmények közötti alapos teszteléséről is gondoskodik. Mától december 27-ig a japán éttermek kérhetnek székeket tesztelésre. A székek 2017-ben állnak üzembe a kiválasztott éttermekben. Addig is, szeptember 29. és október 2. között a Nissan jokohamai nemzetközi főhadiszállásán található kiállítás ad otthont az innovatív szék hat példányának. A látogatók kipróbálhatják a székeket, és működés közben is láthatják őket egy szimulált sorban.