312 ezer fontot, azaz nagyjából 111 millió forintot fizetet valaki Batman motorjáért. A Bat Pod néven futó járgány a Sötét lovag és a Sötét lovag – Felemelkedés című filmekben is szerepelt, ahol Christian Bale játszotta a főhőst és Joker, illetve Bane ellen harcolt Gotham megmentésért. A brit The Prop Store árverésén fizették ki érte ezt a szép summát.

A 20 colos gumik gördülő járgányról viszonylag keveset árultak el. A filmbeli koncepció szerint a kerekeibe épített agymotorok hajtották, a valóságban azonban egyhengeres vízhűtéses motort rejtettek a vázszerkezetbe. Az acél, alumínium és magnézium felhasználásával készült járgány, géppuskát és szigonyvetőt is hordozott.

batman_motorja

Bár egyébként is inkább feküdt rajta a vezető mint ült, a filmben képes volt még jobban megnyújtani kerekek távolságát, így akár teherautók alatt is átjuthatott. A szűk kanyarvételkor pedig a kerekei a vázra merőleges tengely mentén is el tudtak fordulni.

Ebből a videóból több minden is kiderül Batman kétkerekűjéről:

Batman odaadja a Macskanőnek a Bat Podot

Az árverésen a Bale áltat az említett filmekben viselt Batman-jelmezért 192 ezer fontot, azaz 68,7 millió forintot fizetett valaki, de a gonosz Bane jelmezéért is adtak 96 000 fontot, 34 millió forintot. Az árverésen elkelt többek között az X-aktákban szereplő Mulder és Scully ügynökök FBI-igazolványa is, de egy eredeti  Star Wars fejvédőért, egy TIE-vadász sisakért is adtak, 215 000 fontot, 76,4 millió forintot.