Két másodperc alatt éri el végsebességét a McLaren kabrió-újdonsága. Apró szépséghiba, hogy ez nem egészen 5 km/óra, ám a célközönséget ismerve ez teljesen elegendő is: a P1-et mintázó (nézd csak meg a nyitóképen), vulkánsárga fényezésű villanyautó ugyanis nem a márka beharangozott elektromos szupersportkocsija, hanem egy gyerekjáték, igaz, annak határozottan színvonalas.

Az autó gombnyomással kelthető életre, és nem csak fényszórói működnek, hanem klímaberendezése is (értsd: világít a középkonzol). Az autó természetesen audiorendszert is kapott, de a McLaren tisztában van azzal, hogy az agresszív zene rossz hatással lehet a sofőrökre, ezért az autó előre telepített óvodai dalocskákkal szórakoztatja a sportautózás alapjait elsajátítani igyekvő pilótáját. Ez vicces, a három előremeneti fokozatból és rükvercből álló erőátvitel viszont nagyon is komolyan hangzik – a villanyautóknak nincs szüksége váltóra, de nagyon helyes, sajátítsa csak el a gyerek a kapcsolgatás rutinját.

160610 McLaren P1 Toy Car _34

Az autó a McLaren globális értékesítő hálózatában rendelhető, 375 fontos (kb. 130 000 Ft) ára tulajdonképpen nem is annyira eget rengető.