Emberünk olyan dumával kínálja eladásra Mitsubishi Eclipse-ét, ami több ember zsebében ki fogja nyitni a bicskát. De nincs ezzel baj, üzletben és szerelemben nincs barátság.
9956948_4

Prémium japán rizsrakéta elhízott amerikai burgeraddiktoknak, apu pénzéből menőző húszasoknak vagy tehetős, fickós öreguraknak. Ez az autó még abból a korból származik, amikor a Mitsubishi egy dicsőséges időszakát élte, amikor a BMW kispolski volt a gördülő gyémánthoz képest. Anno a Mitsuról a Dakar, a ralli, a 3000 GT, Makinen, a Halálos iramban filmek vagy éppen a kolumbiai drogbárók terepjárói ugrottak be az embereknek.

Az autót megalkuvást nem tűrő japánok tervezték elkényelmesedett, 110 kilós amerikaiaknak. Ez nem fog minden sarkon szembe jönni, mint az e46 BMW vagy éppen egy sufnituning Golf V. Külsőre egy Need for speedből kimászott versenyautó, de valójában csak egy kecses formatervű, hivalkodó Ford Focusról van szó, erősen túlmotorizálva. Ha az 1.4-es, sportdobos, Civices srác nyomkodja a gázt melletted, a pirosnál, a plusz egy lityóval ha kedved van megalázhatod, de ez az autó nem erről szól.

 

9956948_5

Ezek az autók ennél az árnál jóval drágábban mennek, csak gyerekem született és az asszony terrorban tart, hogy adjam el. Hetek óta szankciók vannak életbe léptetve: magamnak kell mosogatnom, magamra kell főznöm, hogy fájóbb megvonásokról ne is beszéljek:) Ultimátumot kaptam, hogy az autónak mennie kell és helyette valami családapához méltó, unalmas SUV-nak vagy kombinak kell érkeznie. Fájó szívvel de át kell ülnöm valami fehér, dögunalmas, kerregő Mondeo kombiba, hogy szomorúan nézzem majd a mellettem elsuhanó kabriókat és kupékat, a benne ülő fülig érő vigyorú kissrácokkal. Ha gyerekmentes létben tengődnék éppen, örömömben a seggem a földhöz verném, hogy egy ilyen autót gombokért megkaphatnék. Sajnos ezúttal a fütyi másik végére kerültem és nem nevetségesen olcsón jutok egy príma kis kupéhoz, amit megbámul minden óvodás, plaza cica és közmunkás, hanem fájóan olcsón adom el.

Ez az autó 30 alatti menő fiataloknak zászlóshajónak vagy 50 feletti tehetős, örökifjaknak második autónak való. Sajnos én éppen ennek a halmaznak a komplementerébe kerültem:) Azért hiányozni fog a filing, amikor egy egész óvodás csapat kezd el futni a mélygarázsból éppen kiguruló autóm után. (megtörtént eset) Végére pár gondolat komoly vásárlóknak (50+os kapuzárási pánikkal küzdő öreguraknak): FRISS MŰSZAKIS, frissen szervizelt, hibaüzenetmentes Mitsubishi Eclipse, ráfordításmentes állapotban, nemdohányzó tulajdonostól. Az autóban manuális váltó van. Akár ezt veszed, akár másikat a szétesős, 14 literes fogyasztású automatákat kerüld el messzire:) Az autón 18-as aluk vannak, érintőkijelzős navigáció. A futásteljesítmény mérföldben értendő. Új akksival, csere xenon szettel.

9956948_1

Szétnéztünk a Hahun, az ár korrektnek tűnik, de döntsétek el Ti, hogy megér-e ennyit az amerikainak gyártott kupé.

Megéri az árát?
1067 szavazat - átlag: 6.17 (10-ből)
Megéri az árát?