Amikor a történetünkben szereplő Volkswagen Tiguan tulajdonosa augusztus 16-án reggel odament autójához, majdnem megütötte a guta: részeg fiatalok iszonyatos pusztítást végeztek a kocsin, letépték a dísztárcsákat, szétfeszegették a hűtőrácsot, késsel hasogatták a karosszériát.

A dühös autós megszerezte egy közeli térfigyelő kamera előző éjjeli felvételét, és sikeresen azonosította is a támadókat, feljelentést mégsem tehet: a kocsit ugyanis nem vandálok, hanem kutyák tették tönkre.

A brit Metro hírcsatorna által is leközölt videón jól látható, amint a falka megérkezik a parkolóba, majd teljes összhangban a szerencsétlen Volkswagen ellen fordul. Egy emberként, azaz egy ebként marcangolják a kocsit, majd mintegy varázsütésre félbehagyják destruktív munkájukat, és távoznak.

Murmanszk városában egyébként nem ez volt az első ilyen eset: nem sokkal korábban egy másik Volkswagen Tiguant is megettek a kutyák. Elképzelhető, hogy az autó valamely alkatrésze az ebek számára vonzó (vagy éppen irritáló) illatú anyagból készült, de az is lehet, hogy a macskák vagy nyestek szeretnek az átlagosnál jobban a német autók motorterében megbújni, és ők vonzzák oda a kutyákat.