Repülő autók, hipergyors vonatok, kolóniák a Holdon vagy az óceánok mélyén, és repülő csészealjak. Valahogy így képzeltük el a jövőt ötven-hatvan évvel ezelőtt, a tudományos kiadványok lapjai pedig tele voltak fikciókkal az emberiség jövőjével kapcsolatban.
A szovjet “Technika Molodezsi” (Az ifjúság technikája) népszerű tudományos magazin képei remekül bizonyítják, hogy az oroszok hogyan képzelték el a földi élet jövőjét a második világháború idejében és utána.
A képen az 1938-as decemberi szám fedőlapja, amin egy légcsavarokkal bőven teleszórt léghajó látható, mint a légi közlekedés jövője.

A képen az 1938-as decemberi szám fedőlapja, amin egy légcsavarokkal bőven teleszórt léghajó látható, mint a légi közlekedés jövője.

1945 január-február: A címlap a háború utáni világot ábrázolja, vagyis azt, ahogy a szerkesztők képzelték.

1945 január-február: A címlap a háború utáni világot ábrázolja, vagyis azt, ahogy a szerkesztők képzelték.

1946 április - "Ultragyors autó a tengerparton", ami az arányokat tekintve inkább hasonlít egy légpárnás tankra.

1946 április – “Ultragyors autó a tengerparton”, ami az arányokat tekintve inkább hasonlít egy légpárnás tankra.

1948 július - "Óriási tengeralatti lánctalpas", kérdés mi lett volna képes ezt a monstrumot a felszínre emelni, ha valaha is megépül.

1948 július – “Óriási tengeralatti lánctalpas”, kérdés mi lett volna képes ezt a monstrumot a felszínre emelni, ha valaha is megépül.

1949 január - Szuperszonikus utasszállító, 15 évvel a TU-144-es megszületése előtt.

1949 január – Szuperszonikus utasszállító, 15 évvel a TU-144-es megszületése előtt.

1949 június - A hatalmas repülőhajó embereket és járműveket egyaránt képes lenne szállítani, ha létezne.

1949 június – A hatalmas repülőhajó embereket és járműveket egyaránt képes lenne szállítani, ha létezne.

1952 - Öt évvel a Szputnyik világűrbe küldése előtt, az emberek már rég az űrutazásról álmodtak.

1952 – Öt évvel a Szputnyik világűrbe küldése előtt, az emberek már rég az űrutazásról álmodtak.

1953 - Pontosan nem tudni mi célt szolgálna ez a vízalatti kütyü, de futurisztikus kinézete megcáfolhatatlan. Kicsit a Mátrix filmek emlékeztet.

1953 – Pontosan nem tudni mi célt szolgálna ez a vízalatti kütyü, de futurisztikus kinézete megcáfolhatatlan. Kicsit a Mátrix filmek emlékeztet.

1954 - Űrrepülők a moszkvai égbolton.

1954 – Űrrepülők a moszkvai égbolton.

1955 - Tíz évvel a jövő városának víziója után egy sokkal letisztultabb és elképzelhetőbb kép. Mintha csak A Jetson család (1962) filmváltozatának poszterét látnánk.

1955 – Tíz évvel a jövő városának víziója után egy sokkal letisztultabb és elképzelhetőbb kép. Mintha csak A Jetson család (1962) filmváltozatának poszterét látnánk.

1956 augusztus - Valami nagyon gyors, nagyon vízen közlekedő jármű.

1956 augusztus – Valami nagyon gyors, nagyon vízen közlekedő jármű.

1960 - A repülő autó, ami még a mai napig nem valósult meg, mert az egyetlen ilyen szerkezet inkább egy repülőgép, ami a képes a földön is közlekedni.

1960 – A repülő autó, ami még a mai napig nem valósult meg, mert az egyetlen ilyen szerkezet inkább egy repülőgép, ami a képes a földön is közlekedni.

1963 - A kétkerekű autó, szintén Jetson család stílusban.

1963 – A kétkerekű autó, szintén Jetson család stílusban.

1964 - Repülő csészealj, amivel minket nézhetnének UFO-nak egy idegen bolygón.

1964 – Repülő csészealj, amivel minket nézhetnének UFO-nak egy idegen bolygón.

1972 - Helikopter, utasszállító és légpárnás kombináció. Ez már annyira nem is áll messze a valóságtól, simán el tudnék képzelni egy ilyet a hadsereg szolgálatában.

1972 – Helikopter, utasszállító és légpárnás kombináció. Ez már annyira nem is áll messze a valóságtól, simán el tudnék képzelni egy ilyet a hadsereg szolgálatában.

1974 - A versenyautó, amihez elég három kerék is.

1974 – A versenyautó, amihez elég három kerék is.

1983 - Nem ez nem egy birodalmi lépegető, csak egy hétköznapi mezőgazdasági gép, aminek semmilyen terep nem szabhat gátat.

1983 – Nem ez nem egy birodalmi lépegető, csak egy hétköznapi mezőgazdasági gép, aminek semmilyen terep nem szabhat gátat.