„Amikor a szemem sarkából láttam, hogy mögöttem araszol egy kocsi, azt hittem, egy barátom hülyéskedik velem.” – mesélte utólag az eset szemtanúja, az üzlet egyik eladója. „Aztán amikor hátra pillantottam, láttam, hogy egy kutya ül a volánnál, mellette egy másik az anyósülésen.”

Az eset egy ezerötszáz lelkes nyugat-virginiai (USA) kisvárosban történt. Egy hölgy autójában hagyta két kutyáját, amíg elment bevásárolni. Hogy hőgutát ne kapjanak a hőségben, járva hagyta a motort, és bekapcsolta a klímát. A kutyák alighanem előre menetbe pöckölték a váltókart, a kocsi pedig lassan gurulni kezdett a fent idézett eladó felé, aki az utolsó pillanatban ugrott félre a jármű útjából.

A kocsi végül nekikoccant az épület sarkának, és megállt. ÍA jobb első ülésen utazó kutya ekkor az ablakemelő gombra támaszkodva lehúzta az ablakot, amivel még inkább megrémítette az eseményt szájtátva bámuló közönséget.

Az incidensben sem ember, sem állat nem szenvedett sérülést, a kutyák gazdája a vásárlás végeztével gond nélkül hazament autójával.