Christiano Ronaldo jelenleg nyári szabadságát tölti, azt követően, hogy a Portugál válogatottal megnyerte a Labdarúgó Európa bajnokságot.  A Real Madrid sztárja azonban az Instagramon tartja a kapcsolatot a rajongókkal, itt osztotta meg legújabb szerzeményéről az alábbi fotókat.

 

Garage time. Soon your honor arrive✌️✌✌✌👍👍👍👌

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által közzétett fénykép,

The animal arrive👍🔝

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által közzétett fénykép,

A Ronaldo által állatnak nevezett kocsi egy Bugatti Veyron. Bár pontos típusváltozatot nem jelzett szerintünk ez egy Grand Sport Vitesse lehet, előbbi arra utal, hogy kivehető tetős változat, utóbbi pedig azt jelzi, hogy az erősebb motorral szerelték.

Motorja a többi Veyronban is  használt 8000-es, 16 hengeres, ám itt többek között a nagyobb turbóknak, új kipufogónak, szívó és hűtőrendszernek köszönhetően jóval izmosabb. A Vitesse 1200 lóerős, maximális nyomatéka 1500 Nm.

Mint minden Veyron ez is összkerékhajtású és hétfokozatú duplakuplungos automata váltó dolgozik benne. 2,6 másodperc alatt gyorsulhat százra, 7,1 másodperc alatt kétszázra és 16 másodperc alatt 300 km/órás sebességre. Normál módban a Grand Sport Vitesse végsebessége 375 km/óra, de egy plusz kulccsal aktiválható ún. Top Speed  mód, ekkor  410 km/óra is elérhető, zárt tetővel. Így ez az autó a világ leggyorsabb roadstere.

Bugatti-Veyron_Grand_Sport_Vitesse-2012-1600-1d

Egy ilyen sportkocsi ára nagyjából 650 millió forint, de ezt nagyban meghatározza az ügyfél egyedi igénye, a kárpitra, a fényezésre vonatkozóan.

Nem ez az első Veyronja Ronaldónak korábban is volt nek, igaz még az 1001 lóerős változatból. Illetve még, amiko a Manchester United játékosa volt, akkor egy reklám kedvéért versenyere is kelt a szupersportkocsi ellen.