Rainer Zietlow és a Goodyear újabb világrekordot állított fel útjukkal. Eurázsiát átszelve, az oroszországi Magadan és a portugáliai Lisszabon közti 15 200 kilométeres távolságot Zietlow 6 nap 9 óra és 38 perc alatt tette meg Marius Biela operatőr és Peter Bakanov újságíró társaságában.  Hőstettükkel a csapat megdöntötte az eddigi 8 nap, 12 órás világcsúcsot.

A kíméletlen terepviszonyok – köztük a hírhedt 3000 kilométeres, murvával és sárral borított Kolima autópálya Oroszországban – valamint a szélsőséges időjárási körülmények a 15 200 kilométeres út minden szakaszán próbára tették őket és a felszerelést is. A Magadan – Jakutszk közti útvonalon Rainer a Goodyear kevlárral erősített, speciális abroncsát használta.

„Szeretnénk gratulálni Rainernek és csapatának az új világcsúcsukhoz. Ismét bravúrosat alakítottak! Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehettünk a sikerüknek. Ezen az elképesztő utazáson bebizonyosodott, hogy Rainer próbatételéhez a mi Wrangler abroncsgarnitúránk bizonyult a legjobb választásnak” – nyilatkozta Alexis Bortoluzzi, a gumigyártó marketing igazgatója.

„Rendkívül boldogok vagyunk, hogy ez alatt a 6 nap 9 óra és 38 perc alatt sikerült meghódítanunk Eurázsiát” – mondta Zietlow. „Szeretném ismét kifejezni hálámat az összes szponzoromnak és partneremnek, amiért olyan abroncsokkal látott el minket, amelyek még a legzordabb útviszonyok között is megbízhatóan viselkedtek.”