Miért jó a kézi váltó? Már lassabb, mint a legtöbb automata, használata bitang erős kocsiknál körülményes, és a számok azt mutatják, nem is hiányzik senkinek. A sportkocsira vágyó átlagos gazdag nem akar holmi gázfröccsel, kuplungolással vesződni, a Need for Speed-élményhez elég a kormány mögötti karokat tépni.

Mégis az autórajongók kemény magja könnybe lábadt szemmel mereng a manuális váltók felett, és ennek megvan az oka. Az úgynevezett közvetlen érzelmi kötődés. Mert ezek a hóbortos emberek szeretik átölelni a vasat, átélni az élményt, amit adhat a gép, és ezt egyetlen úton lehet csak elérni.

Közvetlen közelről.

A szex sem annyira jó móka, ha mindkét fél digitális jelekké alakított kéjjel kényezteti a másikat. A nullák és egyesek világa zseniális, de rideg, nem mindegy, hogy mit kapunk a tenyerünk végére, szintetizált élményt, vagy valódi, nyers akciót.

Ezért, és semmi másért kívánatos még mindig egy kézi váltóval szerelt Ferrari, és számunkra ez igen nyomós érv. A felvételen az egyik utolsó manuális opcióval rendelhető maranellói gép, az F360 Modena kering szűk hegyi utakon, reméljük, közforgalomtól elzárt részen, mert ellenkező esetben ez felettébb felelőtlen élvezet.