Ódákat ne várjanak a Ferrari fanatikusok, most szimplán egyetlen kép kedvéért jött létre a cikk, amin egy lapos kúszásban közlekedő Ferrari F40 látható. Háttértörténet nincs, de semmi szükség rá, ahogy az sem derül ki, hogy előre megkomponált képről van e szó, bár vélhetően igen. 
kép: GFWilliams
kép: GFWilliams

Így kell ingyen parkolni

Így kell ingyen parkolni

kép: GFWilliams
Így kell ingyen parkolni 6
Fotó megosztása:
kép: GFWilliams

kép: GFWilliams

Ez a pokolfajzat a Ferrari gyár 40 éves születésnapjára készült. Sok helyen kiemelik mikor erről a modellről írnak, hogy ez még Enzo Ferrari felügyelete alatt született, vagy hogy utolsó mohikánkét zárta le a nyolcvanas évek elektronikamentes Kánaánját. 
A mérnökök belefeszítették mindazt, amit akkor a Ferrari tudott a száguldó cirkusz szintjén, és abban bizony nem volt sok számítógépes vezérlés. Ellenben annál több, akkor űrtechnikának számító karbonszálas műanyag, amit az F40 is megkapott.
Így kell ingyen parkolni 8
A karosszéria alatt egy 2,9 literes, ikerturbón keresztül lélegeztetett, 470 lóerős V8-as próbálja meg elvenni az életet, hiszen még az igazán képzettek is csak teljes koncentrációval tudják uralni az autót versenypályán, ahová igazából való. Persze lehet vele poroszkálni közúton, vagy fánkokat rajzolni az aszfaltra, de az izzasztó és embert próbáló feladat akkor kezdődik, mikor a két turbó elkezd tölteni, az F40 pedig betöretlen vadlóként indul meg a fenekünk alatt.
Gyártásának ideje alatt, 1987-től 1992-ig összesen 1315 darab készült belőle.