Forgó mozgás. Ez emberi civilizációnk alapja. Minden energiatermelő-felhasználó tevékenységünkben ott van a jó öreg kerék, morzsoljunk búzát, vagy termeljünk elektromos energiát. Legizzasztóbb verziója, amikor saját izmaink erejét felhasználva állítjuk elő, és ez disznóvágások alkalmával gyakran előfordul.

Viszont ez a spanyol felvétel mutatja, hogy kiküszöbölhető az izzasztó húsdarálásból az emberi energiabefektetés. Nem, nem kell külön elektromos motor, bonyolult konstrukció! A két helyen csukló tengely mellett elég egy öreg Fiat Panda/Seat Marbella felbakolva, és máris az ész győz az erő felett. Csak nehogy valaki kövér gázt adjon.

Tecnología punta extreme?a inigualable.

Szerző: Antonio Martin Duran, 2015. január 27.

Nem ez az első eset, hogy netre kerül a falusi ember leleményessége. Ezen a videón cseh tulajdonosa fogott munkára meglepően kreatív módon egy Daewoo Ticót. Az LPG-ről üzemelő kisautó stabil motorként teljesít szolgálatot, egyik kerekén keresztül szíjhajtással terménydarálót üzemeltet.
Nem erre tervezték, de a koreai technika valószínűleg megbirkózik a feladattal, igaz, a differenciálmű nem örül a mutatványnak.