Fedélzeti kamerás felvételekkel teli az internet – anno az oroszoktól indult el a jelenség, azért kezdtek videózni az autósok, hogy bizonyítani tudják igazukat, ha valamilyen balesetbe keveredtek. Ez a technika szép lassan elterjedt az egész világon, hazánkba is begyűrűzött pár éve, így a magyar autósok, motorosok és bringások is elkezdték feltölteni saját videóikat.
A képkockákat végignézve sajnos rá kellett jönnöm, hogy bizony nem kell a szomszédba mennünk, ha igazán bunkó autósokat keresünk, elég csupán egy szimpla hétköznap keresztülautózni Budapesten.
A felvételeket látva könnyen szimpatikussá válik a közlekedés jövőjét jelentő önműködő robotautó, amely mindig higgadtan, a legjobb döntést hozva vezet. A videókon látható türelmetlen, felelőtlen autósok tipikus példái annak, hogy az emberi habitus sokszor teremt balesetveszélyes helyzetet.
Emberünk tempósan halad Budapest egyik forgalmas útján a Lágymányosi híd (Rákóczi híd) felé (ahol az építkezés miatt 50 km/órás korlátozás volt érvényben), a két előtte lévő autós pedig nem hagy elég helyet az előzéshez.
 
A helyszín ismét Budapest, a Nagykőrösi út, ahol azt  láthatjuk, hogy az Audi A6 sofőrje csak azért lassítja szinte állóra az autót, hogy beszóljon a mögötte haladó autósnak. 
Egy hazai YouTube csatorna egész sorozatot készített a budapesti közlekedés árnyoldaláról, ez itt a legutóbbi rész.
Szintén magyar csatorna, ami egy bringás mindennapjait mutatja be Budapesten.
Sokszor a gyalogosokat sem kell félteni, nem mindenki tud különbséget tenni a járda és a kerékpársáv között.
 
Oroszországot idéző balhé a Fehérvári úton. A szabálytalan autós és a szabálytalan kerékpáros kiakad egymásra.
 

Mi arra kérünk mindenkit, hogy legyünk türelmesebbek egymással a volán mögött – és figyeljünk jobban a bringásokra, motorosokra is -, próbáljunk meg javítani a hazai közlekedési morálon, ne kelljen senkinek rettegve autóba ülni. Fontos megérteni, hogy vannak rutintalanabb sofőrök, ha pedig terrorizáljuk őket az utakon, soha nem fognak rendesen megtanulni vezetni, hiszen félve ülnek a volán mögé, az pedig senkinek nem jó.