Mindig is mondtam, hogy a mai videómegosztók igazi kincsesbányák, és amit ott nem találunk meg az nincs, vagy nem is létezett soha. Szerencsére voltak, akik vették a fáradtságot és adatforgalmat nem sajnálva felnyomták a netre ezeket a hetvenes években készített magyar oktatóanyagokat, megőrizve ezzel őket az utókornak.
1.- Csúszós utakon: ezzel a videóval indítjuk a nosztalgikus hullámvasutat.
2.- Ha iszol ne vezess: Az a vendéglő annyira hangulatos az elején, hogy aki megnézte anno ezt a kisfilmet, azonnal autóba pattant, hogy a közeli presszóban magához vegyen egy kevertet és egy pofa sört.
3.- A sebesség bűvöletében: Címe alapján valami “zs”-kategóriás akciófilmre tippeltem volna, persze erről szó nincs, hiszen mindannyiunknak ősi öröm a sebesség szédítő mámora, de a gépkocsik vezetőit nem védi a zárt pálya biztonsága, csak saját önuralmuk.
4.- A gyermek is utazik: “A kisgyermek nem határozhatja meg mindig, hogy mit tegyen, így nekünk felnőtteknek kell több figyelmet fordítanunk arra, hogy a gyermek is utazik.”
5.- A motorozás veszélyhelyzetei: “Különösen akkor észlelhető nehezen a motoros, ha az szemből, az élével közeledik. Egyszerűen azért, mert a kés pengéjét is úgy vesszük könnyebben szemügyre, ha a lapját, és nem az élét nézzük.” – egyszerűen zseniális hasonlat.