Te mit csinálnál annyi pénzel, amit még a dédunokáid sem tudnának elkölteni? Hamad bin Hamdan al-Nahjan például egészen különleges járműveket gyűjt, amiket az Emirates National Auto Museumban tárol, Abu-Dzabitól durván 45 percnyi autózásra. Az intézményt bárki látogathatja. Ez a tíz perces videó mondhatni tárlatvezetésnek is beillik. Nyisd ki jól a szemed, mert most olyat fogsz látni, amit máshol tuti nem.

Néhány éve a Speedhunters is ellátogatott a múzeumba, érdekességképpen néhány fotó, ami talán nem volt benne a videóban.

emirates_auto_museum-4

A világ legnagyobb, vontatható lakókocsija, ami gyakorlatilag egy ház.

emirates_auto_museum-14

A sejk építtette ezt az 50 tonnás Dodge Power Wagont is, aminek a belsejében két hálószoba, egy nappali, egy konyha és fürdőszoba van. Természetesen minden klimatizált. A hatalmas dömper helyváltoztatásra is képes, a hajtásról egy 300 lóerős dízelmotor gondoskodik, max. sebessége 40 km/óra.

emirates_auto_museum-50

Hamdan al-Nahjan egyik kedvenc autómárkája a Mercedes – de ez már a videóból is kiderült -, és előszeretettel alakítja át őket. Ez például a legendás, 1983-as Mercedes-Benz 1000SEL. Nem, ez nem azt jelenti, hogy 10 literes motorral szerelték, csupán a 560SEL Mercedes módosított változata. Hosszabb, kényelmesebb, jobban extrázott.

emirates_auto_museum-51

S-osztályok sorakoznak, a hét minden napjára egy, különböző színekben. A videón látható egy szivárványszínű variáns is.

emirates_auto_museum-61

Suzuki Samurai, miért ne?

emirates_auto_museum-60

Mercedes E-osztály 4×4

emirates_auto_museum-52

1972-es Land Rover Shortland

emirates_auto_museum-57

Ez pedig egy VW kisbusz, az oldalán művészi munka, amit a Star Wars ihletett

emirates_auto_museum-63

Végül egy hatalmas Willys Jeep, amit a Dodge dömperhez hasnlóan szintén dízel erőforrás hajt.