DNS-be kódolt vonzalom? Tanult, öröklött viselkedésminta az autók szeretete? Erre a fontos kérdésre még nem adott választ a tudomány, de mi sejtjük az igazságot.
Ha a listán szereplő, autókhoz köthető élmények benned is elindítanak valamit, akkor nem lőttünk nagyon mellé.
Az autórajongóvá válás 5 lépcsőfoka 1
Az autórajongóvá válás 5 lépcsőfoka 2

Az autórajongóvá válás 5 lépcsőfoka

Az autórajongóvá válás 5 lépcsőfoka 7
Az autórajongóvá válás 5 lépcsőfoka 8
Az autórajongóvá válás 5 lépcsőfoka 9
Az autórajongóvá válás 5 lépcsőfoka 10
Fotó megosztása:
Az autórajongóvá válás 5 lépcsőfoka 11
1. Turbo rágó. Több generáció tejfogváltását segítette a török vegyipari remek, az utánozhatatlan illatú, és még markánsabb ízű Turbo rágó. A kőolajgyártás melléktermékeként árult olcsó csemege viszont nem csak arcüregbe toluló aromái miatt volt emlékezetes. Legfőképp a benne rejlő mini poszterek keltettek vágyat, egy-egy Vector kincsnek számított, és a ritka darabok piacolása, a teljesítményadatok összehasonlítása tökéletes kezdőlökést adott a benzingőzös világba való belépéshez. Azami Sürat!
Az autórajongóvá válás 5 lépcsőfoka 12
2. Autóskártya. A második lépcsőfok: közösségi tevékenység. Nincs benne a Turbo rágó által kínált meglepetés faktor, cserébe megtanít értékelni az autók egy-egy gyerekkorban jelentéktelennek vélt tulajdonságát. Amikor a fogyasztással nyertünk egy kört, még nem is sejtettük, hogy ez lesz az egyik legfontosabb kritérium, ha felnőtt fejjel családi autót vásárolunk.
3. Rajzfilmek. Flúgos Futam, Pole Position, Speed Racer, Grand Prix. Csak pár hirtelen példa a szokásos, hétvégék reggelén programot adó tévés rajzfilm-összeállításokból. Hála a szerkesztőknek, hogy gondoltak a fiatal srácokra, a Grand Prix versenymotorjainak zümmögése már a korai órákban megfelelő stimulációt adott a fejlődésben lévő agynak.
Az autórajongóvá válás 5 lépcsőfoka 13
4. Rongyosra olvasott magazinok. Ott voltak ezek a kívánatos verdák a kártyákon, a mesékben, most pedig egy színes magazin címlapján. “Kipróbáltuk a legvadabb német sportautót!” – olvasható a borítón. Tudnod kell, milyen. Mennyire vad a legvadabb német? Előgyűröd a zsebpénzt, és elmerülsz, valószínűleg menthetetlenül, a benzingőzben.
Az autórajongóvá válás 5 lépcsőfoka 14
5. Első szerelés a faterral. Jó dolog szőnyegen tologatni a Matchboxot, ámulni a sorozatokat nézve, betűzni az első magazinos cikkeket, de mégis a műhely adja meg a végső motivációt. Főleg ha édesapánk oktató szavai vezetik az első mozdulatokat, tanítanak berohadt csavar lazítására, hibára utaló zajok fülelésére, és a legcifrább káromkodásokra, amiket a magyar nyelv gazdag eszköztárát felhasználva összerakhatunk.
Közzétéve: 2015.07.28. Utolsó frissítés: 2016.04.16.