A fix traffipaxok élesítésének dátuma vegyes fogadtatásban részesült a magyar internetezők körében, mi pedig összeszedtük a tíz legjellemzőbb véleményt.

giphy

Zoltán már komoly pereket, jogi harcot vetít előre: “Mennyi pereskedés lesz. Egyrészt a sok téves analízis, másrészt aki nem közszereplő, arról nem készülhet felismerhető kép engedély nélkül. Ez a hatóságra is igaz. Lesz itt gubanc.”

gif_im_color_60_ezgif-3707177107

Lajos a magyar nép leleményességében bízik, szerinte kifigyeljük majd, hol figyel a nagy testvér, és túljárunk az eszén: “Aki egy adott útvonalon jár mondjuk vidékre, az már úgyis tudja, hogy hol vannak, és figyel, ismeretlen utakra tévedve meg segít a Waze.”

giphy

Alex szerint nincs gond a VÉDA rendszer üzembe helyezésével, mert “A szabályok betartása mellett továbbra sincs ok a félelemre.”

tumblr_nzj624yZTs1s2wio8o1_500

Lajos elég nagy tévedésben van, hiszen azt hiszi, hogy “a Véda nyugodtan figyelhet, de nem büntet. A büntetést csak sünök adhatják helyszíni bírságként, ha bemérnek, és ugyanott meg is állítanak.”

giphy (1)

Attila amerikai mintát követel: “Helyes, ha szabályozva lesznek az autósok. Hiányolom, hogy nincs nevelő hatása, mivel válogatás nélkül csak pénzt szednek fokozat nélkül. Az USA modell talán jobb lenne, mivel ott nem azonnal a pénz beszedésre mennek, hanem a biztosítás drágul fokozatosan a vétségek emelkedésével, aztán ha kimerült minden fokozat, akkor nincs biztosítás tovább évekig. Biztosítás nélkül nem közlekedhet senki, csak a börtönbüntetés kockázatával. Ezért ott szépen és udvariasan közlekednek az autósok.”

giphy (2)

Ádám szkeptikus, vagy optimista – nézőpont kérdése: “Nem lesz ebből semmi, ami egy évet csúszik, az pontos soha nem lesz.”

giphy (3)

Diana reménykedik, hogy arra megy majd a bírságokból befolyt pénz, amire a legnagyobb szükség van: “Ez mind szép és jó, de akkor megfelelő utak biztosítása, nem kátyús utakon való közlekedés biztosítása, az autópálya folyamatos rendben tartása lenne az alapvető cél. Ezen kívül pedig jó pár helyen kiépíthetnék a kerékpárutat. REMÉLEM, A SOK ÉRTELMETLENÜL KISZABOTT JÖVŐBENI BÜNTETÉSEKBŐL LEGALÁBB ARRA FORDÍTJÁK A BEFOLYT ÖSSZEGEKET , HOGY MAGYARORSZÁGON EGY KÖZLEKEDHETŐBB ÚTHÁLÓZATOT ÉPÍTSENEK KI!!”

giphy

Jenő érzi az igazságtalanul kiszabott büntetések súlyát: “Helyeslem én is a büntetést, de ez nem büntetés, hanem anyagilag hazavágják az embereket.”

giphy

Péter nyugodt: “Fel kell rá készülni. Meg kell tanulni, hogy hol van fix traffi. Ennyi…”

giphy

Krisztina viccesen fogja fel: “Mindenki szedjen le egyet, aztán kész.”

És neked mi a véleményed?