Itthoni idő szerint hétfő hajnalban lejátszották az NFL döntőjét, az 50. Super Bowlt, ahol a Panthers és Broncos csapott össze egymással és a vadlovak 24-10 arányban legyűrték a párducokat.
Mivel évről évre ez a sportesemény amerikai legnézettebb műsora, nem csoda, hogy a reklámidőt is aranyáron mérik. Idén egy félperces reklámspot 5 millió dollárba, azaz átszámítva 1,435 milliárd forintba került. A legnagyobb cégek – gyakran világsztárok közreműködésével – egy- vagy kétperces, kizárólag ezen az estén bemutatott hirdetésekkel készülnek.
Így tesznek az autógyártók is, mi pedig rangsorba szedtük az általuk készített reklámokat. A cikk végén természetesen te is leadhatod a szavazatod, hogy neked melyik tetszett legjobban.

9.- Honda (Acura) NSX

Az benzinvérűek által legjobban várt autó kapta talán a leggyengébb Super Bowl-os reklámot, de sebaj, hiszen a puszta tényeknél nincs is szüksége jobb reklámra: az NSX V6-os belsőégésű motorját három villanymotor egészíti ki, a teljes rendszerteljesítmény meghaladja az 550 lóerőt. Listaára valahol 180 ezer dollár környékén mozog majd (kb. 50 millió forint).

8.- Mercedes-Benz

Puff Daddy Mercedese elszökik otthonról, a videóból kiderül, hogy miért…

7.- Hyundai Elantra 1.

Egy modern autó a medvetámadástól is véd. Az új Elantra úgy nyitja az autót, mint KITT.

6.- Jeep

A márka 75. szülinapja alkalmából a 4×4-et élteti, és ezt nagyon jól teszi.

5.- Honda Ridgeline

Éneklő bárányokat szállít a Honda új pickupja

4.- Hyundai Genesis

Kevin Hart felelősségteljes apuka, aki nem csak ráijeszt az udvarlókra, de kölcsön is adja nekik a kocsiját.

3.- Audi R8

Az emlékeiben szobanövényként élő, visszavonult asztronauta számára homályos látomás a világ, egészen a pillanatig, amikor fia előrántja az Audi R8 V10 Plus kulcsát. Oké, a tízhengeres hiába erőlködik, 610 lóereje kevés a szökési sebesség eléréséhez, a 330 km/órához azonban elég.

2.- Hyundai Elantra 2.

A Hyundai nem szórakozott, Ryan Reynolds színészt is szerződtette és két kertvárosi csajt, velük mutatja be a koreai gyártó, hogy a 2017-es Elantra bizony akkor sem gázol gyalogost és kutyákat, ha nem figyelünk oda…

1.- Toyota Prius

Ez a reklám színtiszta rock and roll, majdnem kedvem támadt venni egy Priust.
De nem csak a reklámhelyekért kellett horribilis összeget kifizetni, az sem volt olcsó mulatság, ha valaki a kaliforniai aranyásókról elnevezett San Francisco 49ers stadionjában szerette volna élvezni az összecsapást.
A feketepiacon átlagosan 6000 dollárba (1 724 000 forint) került egy jegy, ami messze elmarad a tavalyitól, a New England Patriots és a Seattle Seahawks összecsapására ugyanis átlagosan 9722 dollárért (2 790 200 forint) lehetett bejutni. A legolcsóbb jegy – a kakasülőre – 3858 dollárba (1 107 250 forint) került, míg a legjobb helyre, a felezővonalhoz 30 385 dolláros (8 720 500 forint) áron lehetett széket venni.