Aki a vétel mellett dönt igazi különleges darabbal gazdagodhat. A szovjet időszak után vergődő autógyár furcsa próbálkozásával, egy retró-luxus fiaskóval, amit maga Vlagyimir Putyin sem tartott megfelelő minőségűnek. Bár évek óta keringenek hírek az orosz gyártású páncélozott limuzin bevetéséről, még tavaly februárban, Budapesten tett látogatása során is a német autóipar termékét, a Mercedes S 600 Pullman Guard-ot vette igénybe az orosz elnök.
Az egyik nagy esélyesnek a képen is látható ZIL-t tartották. A 3,5 tonnás ZIL 4112p hat évig készült, és nem csak formáját, technikáját tekintve is a hetvenes éveket idézi, motorja 7,7 literes, és a 2012-es bemutatóra sikerült elérni, hogy tudja az Euro IV kibocsájtási normát. Külön hely jut a testőröknek, de tévé, minibár sem hiányozhatott, ráadásul nemhogy dupla, hanem négy övezetre osztott klímaberendezés van benne. 
332 millióért eladó Putyin limuzinja 3
Az egyetlen egy legyártott darab nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Putyin talán ez a riport tántorította el, ahol a motorzaj, a rosszul záródó ajtók, és a menet közben egyszerűen elromló ablaktörlő mutatja, a ZIL 4112p hat év alatt sem készült el teljesen.
Elnöki limuzinként megbukott, de a maximális biztonságra, baltával faragott külsőre, klasszikus hangulatra vágyó, életüket féltő milliárdosok között még sikeres lehet a ZIL 4112R, amit jelenleg 1,2 millió dollárért árulnak. Igaz, az összeg alkuképes.