Dr. Geoffrey Evans úgy döntött, hogy lecseréli régi autóját, vásárol egy újat. Ki is nézett magának egy Audi A1-est. A korábban kémikusként laborban dolgozó orvos megkérdezte az kereskedést, tartalmaznak a kocsi szövetei, műanyagjai formaldehidet, amelyre azt a választ kapta, hogy nem. Ő ugyanis, vélhetően a korábbi munkája nyomán allergiás a szerre.

Vélhetően a német márka emberei nem voltak teljesen körültekintőek a választ illetpen, mert a brit orvos hetente egyszer és, akkor is maximum 40 percig használhatja jelenleg a kocsiját. Először az égő érzés jön, aztán pedig a piros kiütések a bőrén, emellett a szemét is naponta kétszer kell kezelnie, ha beleül. Mert mint utólag kiderült, mégiscsak van valamennyi a katalizátorként használt, formaldehidből az autó utasterében.

A férfi, aki allergiás az Audira 2
“Német autót akartam – különösen egy Audi A1-est – mert megbízható. Szeretem a kocsit, de az embereknek tisztában kell lenniük a veszélyekkel, amelyek az autókban található kemikáliák jelenthetnek” – mondta az orvos.

Korábban egy Rover 211-es használt, amely nem okozott gondot neki, ugyanakkor az élet számos területén figyelnie kell, hogy mit használ. Így samponból, tisztítószerekből, de még hangszóróból sem használhat akármilyet.