A listaárnál négyszer magasabb áron, 82 ezer dollárért (23,5 millió forintért) árverezték el a hétvégén egy Fiat 500L-t, amelyet Ferenc pápa tavalyi philadelphiai látogatása alkalmával használt.
Elárverezték az autót, amivel a pápa közlekedett 1
Elárverezték az autót, amivel a pápa közlekedett 2

Elárverezték az autót, amivel a pápa közlekedett

Elárverezték az autót, amivel a pápa közlekedett

Elárverezték az autót, amivel a pápa közlekedett 6
Elárverezték az autót, amivel a pápa közlekedett 7
Elárverezték az autót, amivel a pápa közlekedett 8
Fotó megosztása:
Elárverezték az autót, amivel a pápa közlekedett 9
A jótékony célú aukciót a Philadelphia Auto Show nyitógáláján, péntek este tartották, a 19 licitáló közül a legjobb ajánlatot a városban és környékén hét autószalont működtető Chapman Auto Group tulajdonosai tették. 
    
Michael és Kate Chapman az egyik autókereskedésében fogja kiállítani a katolikus egyházfő által használt autót – értesült a philly.com internetes portál. 

Elárverezték az autót, amivel a pápa közlekedett 10

   Ferenc pápa valójában két ilyen autón közlekedett a keleti parti nagyvárosban, a másik Fiat 500L-t a szombaton nyílt egyhetes autószalonon mutatják be közönségcsalogató kiállítási tárgyként.
    
Az árverésből származó bevétel teljes összegét a philadelphiai érsekség jótékonysági projektjeire fordítják – közölték az árverés szervezői.

Elárverezték az autót, amivel a pápa közlekedett 11

 A kiskategóriájú autót, amelynek listaára az Egyesült Államokban 19 ezer dollárnál kezdődik (5,4 millió forint), a katolikus egyházfő tudatosan választotta a környezetért érzett felelőssége és az egyházi fényűzéssel való szakítás szimbólumaként.