Egy orosz autós töltötte fel a következő videót. Egyszerre több eszközt: két telefont, egy fedélzeti kamerát, sőt pluszban egy fixen telepített radart is használt a pontos sebesség megállapításához.

Amikor a műszerfal kereken 50 km/órát jelzett, minden eszköz alacsonyabb értéken állt meg, a különbség pedig csak nőtt ahogy emelkedett a tempó.
Tökéletes videó, kár, hogy nem hamarabb találtam. Mondjuk akkor, amikor a “Miért csal minden kilométeróra?” című bejegyzéshez kerestem infót, ahol sikerült választ találni erre a kínzó kérdésre. Az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága a ludas!
“A szabályzat világosan kimondja, hogy a sebességmérő sohasem mutathat kevesebbet a valós tempónál. Különben nem kerülhet forgalomba, el is felejtheti a piacra dobást a cég. 

Felfelé viszont engedélyezett a hiba, a valós sebesség 110 százalékával is haladhat akár a jármű, plusz 4-6 km/óra típustól függően. Vagyis 92-nél simán előfordulhat, hogy még csak 80-nal haladunk, és így tovább. Minden gyártó így lövi be a műszereit, a pontossággal nem kockáztatják, hogy egy esetleges vizsgálattal a torkukra léphessen az Unió.”