A brit GT3-ban versenyező Paul Bailey épp egy bemutatót tartott vasárnap délután, amikor elvesztette a kontrollt Porschéje felett és a nézők közé sodródott.

A helyszín Málta egyik használton kívüli reptere volt, ahol a kifutópályán gyorsulhattak az autók, de néhány lassítót közbeiktattak, pont a nézők előtt, hogy ne csak nyílegyenesen száguldó sportverdákat lássanak. Hiba volt.
Bailey az egyik ilyen lassítónál elvesztette az uralmat a 918 Spyder felett és a tömegbe csúszott. 25 embert sérült meg, öten állítólag súlyosan.

Fotó: Kenneth Scicluna, Málta

A brit versenyző egyébként milliárdos, öt éve kezdett el versenyezni különböző sorozatokban, szóval nem az a kimondott rutinos pilóta. A 918 volánja mögött pedig nem árt, ha észnél van az ember, hiszen a világ egyik leggyorsabb szupersportautójáról van szó.
25 embert gázolt el egy Porsche, öt súlyos sérült 1
A Porsche hibridje teljes gázon 887 lóerőt présel ki két villanymotorjából és V8-as szívómotorjából, a rendszernyomaték az aktuális sebességfokozattól függően 917-1280 Nm. A mindössze 1,17 méter magas sportkocsi 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, kétszázon 7,7 mp alatt van fenn, végsebessége 345 km/óra.