Pontosan hetven évvel ezelőtt történt, hogy egy átlagos utcai verekedés során a valenciai Bunol városának lakói megrohamoztak egy zöldséges boltot, és elkezdték egymást paradicsommal dobálni. Az ötlet annyira megtetszett a helyieknek, hogy azóta – rövid szünettel – minden évben megrendezik a Tomatinát, a világ legnagyobb nyilvános kajacsatáját, amelyre immár több mint húszezren érkeznek a világ minden pontjáról (minden tizedik vendég Japánból), hogy mintegy 170 tonna túlérett gyümölcsöt (ugye tudtad, hogy a paradicsom botanikailag nem zöldség?) dobáljanak, tapossanak, passzírozzanak szét.

Megdobálta a tömeg a Google Utcakép-autóját 2 Az évforduló örömére a Google elküldte a helyszínre Street View kamerás kocsiját, hogy megörökítsék az eseményeket. Az autó végig is hajtott az utcákon, és az emberek annak rendje és módja szerint meg is dobálták, ám néhányan eltévesztették a házszámot, és elkezdték megrongálni az autót: felmásztak rá, letörték a tükreit, a karosszéria több helyen behorpadt.

A kocsi személyzete nem sérült meg a támadásban, de a filmezést felfüggesztették. A Google Maps vezetősége csalódottságának adott hangot, hogy az önkontroll hiánya miatt veszélybe kerültek munkatársai, és megrongálódott a technológiájuk.

Megdobálta a tömeg a Google Utcakép-autóját 3 A szervezők ezzel szemben tudatosan nem hajlandóak korlátozni a résztvevőket: mint elmondják, a látogatók többsége így engedi ki a gőzt, és pontosan az a lényeg, hogy ne legyenek szabályok.