A következő intelmeket betartva leszel az a kedves Skodás, előzékeny BMW-s akiről melóból megtérő, fáradt férjek, mint a nap jó pillanatáról mesélnek majd otthon a családnak.

via GIPHY


Mindig figyelj a mentőre. Ne csak azt, hogy jön, hanem azt is, hogy merről, és merre akar utat találni. Gépészek egybehangzó véleménye alapján nincs rosszabb a hirtelen fékező, előzékenyen, de rossz irányba kitérő autósnál.

10 jó tanács, amit megfogadva imádni fognak az utakon 1
Csak indokolt esetben használd a ködlámpát. Attól hogy ősz van, és esik, még nem kell a mögötted közlekedő összes autós szemébe vörös lyukat égetni.

via GIPHY

Engedd be a besorolásnál sorvadót. Lassan csorgó, végtelen kígyó tagjaként haladsz, és meglátod, hogy szegény ember reménytelenül nyújtogatja nyakát, és bebocsájtásra vár. Már idejében lassítva, hagyj helyet, és a cipzár-elvet alkalmazva tégy a folyamatos haladásért.

10 jó tanács, amit megfogadva imádni fognak az utakon 2
Tartsd a ritmust. Ha idióta módon törsz előre, ha tötyörögsz hatvannal, egyformán káros. Józan követési távolsággal haladj a rajban. 
10 jó tanács, amit megfogadva imádni fognak az utakon 3
Ügyelj a fényszórókra. Egy rosszul beállított első lámpa rengeteg ember estéjét teszi tönkre, kellemetlen kilométereken át haladni vakon, miután a bagolykereső fénycsóva sokkolta a retina receptorait. 
10 jó tanács, amit megfogadva imádni fognak az utakon 4
Tarts jobbra. M7-es, nyári őrület a Balaton felé, avagy vissza. Már táblák is hirdetik a KRESZ egyik alapvető iránymutatását, a jobbra tartás kötelezettségét. 
10 jó tanács, amit megfogadva imádni fognak az utakon 5
Ha sietsz, jelezd emberi módon. Igen, van olyan élethelyzet, amikor az ember úgy dönt, magasról tesz a bírságokra. Vállalja a kockázatot, és odalép, mert oda kell érni. De ilyenkor is lehet úgy haladni a belső sávban, hogy ne tartson mindenki instant bunkónak. Mert a centizés nem az előzési szándék jelzése. Felvillantani a fénykürtöt, indexelni már annál inkább. Hatásosabb, és kevésbé közveszélyes. 
10 jó tanács, amit megfogadva imádni fognak az utakon 6
Ne anyázz a tökölőkre. Sokan félnek a volán mögött, de mégis kimerészkednek az útra. Óvatosak, félve vállalnak el biztos manővereket, feltartanak, elfulladnak. Ne pörögj rá, légy velük előzékeny, a dudálás, kiabálás, ököllengetés csak mélyíti a frusztrációt. Mégis mennyire időveszteséget okoz egy ilyen eset? Egy-két perc? Indulj hamarabb, egészségesebb.
10 jó tanács, amit megfogadva imádni fognak az utakon 7

Ismerd el, ha hibázol, és hagyd rá a hülyékre. Bevágtál valaki elé? Holttérben volt, nem vetted észre, túl közel kerültél, előfordul. Lehet, emberünk személyes sértésnek veszi, dudálva, villogva őrjöng egy sort, de a legrosszabb, ha ilyenkor felveszed a kesztyűt. Jobb inkább távol kerülni, elkanyarodni, lemaradni, ezzel kihúzva a helyzet méregfogát. 
10 jó tanács, amit megfogadva imádni fognak az utakon 8

Vegyél fel stopposokat…de azért ne mindenkit.