A helyszín Bükkzsérc. Felsőtárkány felől, a Hősök útján Cserépfalu irányában haladva, nyílegyenes úton, előjelzés, sebességkorlátozás, útburkolati jel nélkül, a templom mögött, fák takarásában megbújt egy jelzőtábla – írta olvasónk, majd így folytatja:
Természetesen a rend éber őrei ismerik a helyszínt, pontosan tudják, hogy ha idegen idetéved, akkor úgysem veszi észre. Ezért nincs más dolguk, mint a Rákóczi úton leparkolva, az árnyékos részen megvárni míg belefut valaki, és ki lehet róni a 15 000 forintos bírságot. 

A második képen azt lehet látni, amit a visszapillantóból. A büntetés jogosságát természetesen nem lehet vitatni, de más turisták figyelmét szeretném felhívni, hogy ezt az összeget másra is el lehet költeni.

A képeket és a magyarázatot Ferenc olvasónktól kaptuk, köszönjük.
Annyit még hozzátennénk, hogy ez igen veszélyes, hiszen ha valaki nem veszi észre a Stop táblát, akár súlyos balesetet is szenvedhet. A rendőröknek pedig a “Szolgálunk és védünk” jegyében kötelességük lenne figyelmeztetni a problémáról az illetékes közútkezelőt, vagy ami még gyorsabb megoldás, becsengetni a sarki házba és megkérni a tulajt, hogy vágja már vissza a bokrot.

De az is egy remek módszer lenne, ha kintebb raknák a táblát, közelebb az út széléhez. Mindenesetre mi jelentettük a problémát Az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek, akik folyamatosan harcolnak a felesleges 30-as táblákkal, az elfeledett vasúti átjárókkal, és minden idétlen, betarthatatlan közúti szabállyal.