Amikor műhelyek mögött, gyártelepek sarkában rozsdásodó motorblokkra bukkansz, egyből felvetődik a kérdés: vajon beindul? Ez a kíváncsiság mindenkiben megvan, és sokan tesznek is egy próbát. 

Mert piszok jó élmény amikor egy halálra ítélt, roncsnak kikiáltott gép újra életre kel, vagy a rengeteg időt felemésztő felújítás a végéhez ér. Ezt a pillanatot pedig sokan siettetik. Mint a videón látható szakik, akik egy kétütemű dízel stabilmotort bírtak rá a csattogásra. 
Picit táncoltatták, de végül sikerült megzabolázni.
Ezen a vonalon indulva érdekes videókra bukkanunk. Itt orosz mérnökök röffentenek be egy V12-es, gigantikus dízelt. Szépen szól.
Itt pedig tényleg meleg lett a pite, teljesen nyitott állásban akadt fel a pillangószelep, ezért a V8-as dízel őrült pörgésbe kezdett, a srác csak az ujjledarálás kockázatával tudta leállítani.
Az izgalom, rengeteg kiömlött benzin, és pár szikrázó kábel kombinációja. A 23 éves srác egy Mazda MX-5-be szerelt V8-as blokkot, és annyira rá volt gerjedve az indításra, hogy nem vette észre a szivárgó üzemanyagot, amihez már csak egy kövér szikra kellett.