Az Alfa Romeo alapítása 105. évfordulójának tiszteletére megnyitotta a márka aresei (Milánó) történeti múzeumának kapuit a nagyközönség előtt. A múzeum – a  “La macchina del tempo” – egy márkaközpont legfontosabb eleme, ahol könyvesbolt, kávézó, levéltár, tesztpálya, rendezvényközpont, valamint bemutatóterem is helyet kapott.
A június 30-tól látogatható múzeumban megtalálhatók az olasz gyártó 1960-as évek elejétől gyűjtött legjelentősebb darabjai. A tárlatot eredetileg 1976-ban nyitották meg, és kizárólag előzetes bejelentkezés útján volt látogatható. Miután az aresei gyártóüzemben beszüntették a termelést, és a központ elveszítette addigi meghatározó szerepét, a múzeumra 2009-ben lakat került.
Benedetto Camerana építészt 2013 végén kérték fel, hogy készítsen egy olyan tervet, amely méltó módon teremti újjá a múzeumot. A munkálatok 2014 nyarán kezdődtek el, és nem egészen 12 hónap leforgása alatt véget ért a teljes komplexumot érintő helyreállítás.
A kiállításon 69 autó kapott helyet, köztük a legelső A.L.F.A., a 24 HP, a Mille Miglia legendás bajnoka, a Tazio Nuvolari által vezetett 6C 1750 Gran Sport, a Touring által épített 8C, Juan Manuel Fangio F1-bajnok Gran Premio 159-ese, az 1950-es évek ikonikus Giuliettája és a 33 TT 12 bajnok versenyautó. 
Az autólegendákon átvezető utazás játékos és látványos fináléba torkollik egy 360 fokos virtuális valóságot ábrázoló filmfelvétel segítségével, valamint egy olyan multiszenzoros teremmel, ahol a látogatók interaktív karosszékekben helyet foglalva az Alfa Romeo győzelmeit felvonultató 4D felvételeket nézhetnek meg.