Ha alfás vagy, hívő vagy. Csak néhány olyan autómárka van, amihez ilyen összetartó közösség tartozna. Mert van egy mondás, miszerint nem vagy igazi benzinvérű, amíg nem volt Alfa Romeód. Bátran jöhet kommentben a vérszívás, de azt senki nem tagadhatja, hogy az Alfa 105 év alatt olyan járműveket tett le az asztalra, amik szinte egytől egyig megdobbantják az autóbuzik szívét, és van az a szívásmennyiség, amit beáldoz az ember, ha Alfát vezet.
A legendás vállalat 1910-ben kezdte meg működését, mikor Ugo Stella megvásárolta a Societa Italiana Automobili Darraq részvényeit, egy francia autógyártó cég olasz gyáregységét. Az első gyár a Milánó észak-nyugati részén található Strada del Portello 95. szám alatt kezdte meg működését, a cég neve pedig Anonima Lombarda Fabbrica Automobili volt, innen ered az A.L.F.A. rövidítés. 

Alfa 24 HP - Az első modellből 300 db készült. Giuseppe Merosi tervezte és az autónak az akkori korhoz képest modern jellemzői voltak, mint pl. a monoblokk motor és az egytengelyes váltó. 1911-ben versenycélokra fejlesztette ki Merosi a 15 HP Corsa modellt, melynek teljesítménye 45 Le volt.

Ahogy már fentebb is említettem, ennek immár 105 éve, ami nem kerek évforduló ugyan, de nem mehetünk el mellette szó nélkül: 10 különleges Alfa Romeo prototípussal ünneplejük az olasz gyártót, aki manapság pengeélen táncol az életben maradásért folytatott harcban, de reméljük az új Giulia kihúzza őket a bajból.

Alfa Romeo B.A.T. 5

Alfa Romeo 2000 Sportiva Coupé

Alfa Romeo Scarabeo

Alfa Romeo Carabo

Alfa Romeo Navajo

Alfa Romeo Scighera

Ide kevés a kép, kell egy videó is:


Alfa Romeo Centauri Spider

Alfa Romeo Vola

Alfa Romeo Pandion

Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa

(Forrás: Wikipédia, AlfaAmore, Alfa Romeo)