Eredetileg legfeljebb 120 000 fontra, azaz 52 millió forintra taksálták, végül ennél jóval többet, 161 ezret (70 millió Ft) fizettek azért az 1923-as gyártású autóért, amelyben egykor VIII. Edward király utazott (igaz, még azelőtt, hogy alig egy évre a Brit Birodalom urává koronázták volna.)

Az autót nemcsak ez tette kívánatossá, hanem különleges kidolgozása is: amit ugyanis fakarosszériának vélünk, az valójában festett acéllemez – lám, így kötött már akkor is kompromisszumot a hagyománytisztelet a modern technológiákkal.
 

A harmadik izgalmas jellemző az autó besorolása: ez ugyanis egy Silver Ghost Shooting Brake, ami mai meghatározása szerint bizony kombinak felelne meg. A királyi puttonyos autóval nem csak vadászni jártak: bebarangolta a fél világot, Dél-Afrikától Óceániáig. Még az sem lehetetlen, hogy a későbbi király ezen az autón csempészte be az elvált Wallis Simpsont a királyi nyaralóba*, de erre egyelőre nincs bizonyíték. Talán jobb is, ha így marad, a titokzatos rejtélyek olykor izgalmasabbak és értékesebbek, mint az igazolt tények.

* VIII. Edward mindössze tizenegy hónap uralkodás után, 1936 decemberében lemondott a trónról, hogy feleségül vehesse az akkor már második házasságán túl lévő amerikai Wallis Simpsont. A koronát öccse, VI. György vette át tőle, akit 1952-ben követett a trónon lánya, Erzsébet. Ki tudja, hogy alakult volna a birodalom sorsa, ha nincs ez a lefüggönyözhető kombi…