A németországi Karlsruhe ünnepel, 300 éves a város. Ezt nem csak tűzijátékkal és sörrel teszik, többek között művészeti kiállításokat is szerveznek. 
Az egyik ünnepi alkotás Erwin Wurm nevéhez fűződik, aki kiflibe hajtott piros Mercedes furgonnal rukkolt elő. Csakhogy ez nem tetszett egy helyi közteresnek, aki látva, hogy tilos helyen (félig a falon?) áll közterületen a gép, annak rendje és módja szerint kiszabta a 30 eurós büntetést. 
Műalkotás kapott parkolási csekket Németországban 1
Eddigi nyomozásom alapján úgy tűnik ez nem kamu, nem furfangos dupla csavarral eljátszott városnépszerűsítő trükk, a büntetést tényleg kiszabták. A szabály az szabály!

Tehát nem akartak világhírt, de mégis mindenki ezen pörög, mert az ügy tökéletes magas labda, amit le kell csapni. Eleve a parkolási bírság, főleg ha jogtalan alaphangon felháborító. Nemzetközi gyűlölet él az autósok szívében a szélvédőn hagyott csomagok iránt. 

Ráadásul mindez Németországban történt, a szabályozottság Mekkájában, így jót lehet röhögni az előítéleteknek tökéletesen megfelelő, tipikusan merev német viselkedésen. Egyesek szerint így teljes a mű, vétek lenne levenni,