Egy remek idézettel indítanám mai szubkulturális kalandozásunkat a filmek és autók világában: “Ki ez az ember? Egy isten? Nem, mert Isten könyörületes. Ő nem lesz az.” Ha emlékeim nem csalnak, a John Rambóban hangzott el ez a mondat, aminél keményebb párbeszédre nem nagyon volt példa a filmtörténelemben.
Sylvester Stallone pedig civilként is legalább annyira badass, mint a filmvásznon, és ehhez autói is igazodnak. Olyan verdák fordultak meg a garázsában, mint a Ferrari 612 Scaglietti, Hendricks Camaro SS, Mustang GT, Mercedes SL65 AMG Black Series, Ferrari 599 GTB Fiorano vagy az 1968-as Corvette, amit 2009-ben vásárolt, és most eladja. Isten tudja miért…
A vásárlás után Stallone elvégeztetett néhány “apró” módosítást a kabrión: a gyári 5,7 literes motor kevés volt, beszereltek egy 8,3-liter Donovan Big Blockot, ami 660 lóerős teljesítményű. Ennek eredménye az lett, hogy a karosszériát meg kellett erősíteni, hogy elbírja a 360 lóerős teljesítménynövekedést és Sly vezetési stílusát, ami állítólag elég vad.
Az, hogy az egész utasteret piros bőrrel húzták át, az már csak hab a tortán. Ha pedig szeretnéd megvenni a ’68-as izomautót, 129 990 dollárt kell kicsengetni érte, ez forintosítva 35,5 millió.